Проекти рішень виконавчого комітету

Про затвердження порядку проведення та відшкодування вартості обстеження мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії за рахунок коштів міського бюджету

Про затвердження порядку проведення та відшкодування вартості обстеження мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії за рахунок коштів міського бюджету

 

Розглянувши клопотання управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради, керуючись рішенням сесії  Хмельницької міської ради від 17.04.2019 року № 4 «Про внесення змін до бюджету міста Хмельницького на 2019 рік» та Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Затвердити порядок проведення та відшкодування вартості  обстеження  мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії  за рахунок коштів міського бюджету згідно додатку.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

 

Міський голова    О. Симчишин

 

Додаток

до рішення виконавчого комітету

від “_____”_________2019 року №_____

 

Порядок проведення та відшкодування вартості  обстеження  мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії

за рахунок коштів міського бюджету

Цей порядок визначає механізм відшкодування вартості та порядок обстеження мешканців міста Хмельницького методом магнітно-резонансної томографії суб’єктам господарювання, які проводять господарську діяльність на підставі ліцензії на впровадження  діяльності з медичної практики (рентгенологія).

Розпорядником коштів міського бюджету, передбачених на безкоштовне обстеження мешканців міста методом магнітно-резонансної  томографії є управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

Відшкодування вартості обстеження здійснюється надавачу послуги відповідно до укладених договорів на підставі актів виконаних робіт, виключно в межах бюджетних асигнувань, визначених на відповідний бюджетний рік.

Суб’єкт господарювання щомісячно складає звіт про надані послуги, в якому зазначає кількість проведених обстежень, вартість кожного обстеження, прізвище, ім’я по батькові пацієнта, загальну суму що підлягає відшкодуванню. 

За рахунок коштів міського бюджету обстеження на магнітно-резонансному томографі проводиться  як в ургентному  так і в плановому порядку мешканцям міста, що перебувають на стаціонарному лікуванні в Хмельницькій міській лікарні, в КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Хмельницької міської ради та Хмельницькій міській інфекційній лікарні,  а  також тим мешканцям міста, що лікуються амбулаторно в  міських закладах охорони здоров’я. Обстеження проводяться на підставі письмового обґрунтування  в медичній документації (щодо необхідності саме цього виду обстеження) у таких випадках:

Всі мешканці міста під час перебування на стаціонарному лікуванні  в Хмельницькій міській лікарні, в КП «Хмельницька міська дитяча лікарня» Хмельницької міської ради, Хмельницькій міській інфекційній лікарні із захворюваннями та станами або підозрою на такі, обстеження  при яких методом магнітно-резонансної томографії   передбачено  діючими протоколами та стандартами надання медичної допомоги, затвердженими МОЗ.

Всі мешканці міста,  що лікуються амбулаторно в міських закладах охорони здоров’я  із захворюваннями та станами або при підозрі на такі, обстеження  при яких методом магнітно-резонансної томографії   передбачено  діючими протоколами та стандартами надання медичної допомоги, затвердженими МОЗ.

Всі мешканці міста, що лікуються амбулаторно в міських закладах охорони здоров’я,  обстежуються в порядку черги з письмовим обґрунтуванням щодо необхідності даного виду обстеження в кожному конкретному випадку згідно направлення  лікуючого лікаря. 

Мешканці міста, які лікуються амбулаторно в КП «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Хмельницької міської ради,  направлення лікуючого лікаря на обстеження методом магнітно-резонансної томографії погоджують у начальника територіальної поліклініки,  звідки пацієнт направляється на таке обстеження.

На обстеження методом магнітно-резонансної  томографії за рахунок коштів міського бюджету  не можуть направляти лікарі первинної ланки (лікарі загальної практики-сімейної медицини,  дільничні педіатри та  дільничні терапевти)

Безкоштовне обстеження на комп’ютерному томографі передбачає щомісячний контроль  з боку управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради.

 

Керуючий справами виконавчого комітету   Ю.Сабій

 

Начальник управління охорони здоров’я   Б. Ткач

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!