Новини

Відтепер теплопостачальні підприємства Хмельницького забезпечені електроенергією на 100%

На комунальному підприємстві «Південно-Західні тепломережі» запрацювала ще одна когенераційна установка, яка виробляє електроенергію. Наразі теплопостачальні підприємства міста повністю забезпечені когенераційними установками, а це означає, що не купуватимуть електроенергію для власних потреб взагалі. Більше того, зможуть продавати надлишкову електроенергію.

Також це дасть можливість і надалі у Хмельницькому втримати один з найнижчих тарифів для населення в Україні, оскільки у тарифах завжди закладено кошти на електроенергію.

КП «Хмельницьктеплокомуненерго» вже кілька років поспіль забезпечує себе на 100% і навіть у зимовий час, коли навантаження значно більше. Відтепер і КП «Південно-Західні тепломережі» так само будуть забезпечувати себе елекроенергією, включно з опалювальним періодом. Це третя когенереційна установка на підприємстві. Знаходиться за адресою: вул. Курчатова, 8/1г, її потужність 500 кВТ/год.

Підприємства зможуть продавати надлишкову електроенергію. Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, передовсім для потреб інших комунальних підприємств.

«Зважаючи на те, що в Україні запрацював ринок електроенергії, наші теплопостачальні підприємства є так само учасниками енергоринку і вони так само будуть продавати електроенергію на рівні з іншими виробниками. Ми хочемо, щоб це було для інших комунальних підприємств, насамперед для «Хмельницькводоканалу», але це може бути і будь-яке приватне підприємство. Тобто влітку на когенераційній установці ми будемо заробляти і за підрахунками менше, ніж за три роки установка вийде на самоокупність. А далі підприємство зможе навіть заробляти», – зазначив міський голова.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!