Новини

Рятувальники провели навчання для вихованців табору “Чайка” та Центру «Берег надії»

Щодня в Україні виникають десятки надзвичайних подій, під час яких гинуть та травмуються люди. Найчастіше, основною причиною нещасть стає власна недбалість громадян. І особливо прикро, коли за байдуже ставлення дорослих до правил безпеки доводиться розплачуватися здоров'ям або життям маленьких дітей.

Переважну більшість трагічних випадків завжди спричиняє вогонь. Особливо гострою влітку є також проблема безпеки під час купання. Зокрема, тільки у червні вода забрала життя 300 людей, серед них 42 дітей. У Хмельницькій області за цей період на воді загинуло 7 дорослих та 1 дитина. Останнім часом в Україні також почастішали випадки виявлення вибухонебезпечних предметів. Днями у Дніпропетровській області внаслідок вибуху гранати на дитячому майданчику отримали травми шестеро дітей…

Сумна статистика загибелі людей змушує рятувальників постійно нагадувати громадянам, особливо дітям, основні правила поведінки у небезпечних ситуаціях та навчати уникати надзвичайних подій.

Так, за ініціативи управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення і охорони праці Хмельницької міської ради для дітей, які відпочивають в у позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Чайка» і Рекреаційному центрі «Берег надії», що розташовані у селі Головчинці, Летичівського району, сьогодні проведено спеціальні об’єктові тренування з питань цивільного захисту. Школярам нагадали правила безпечної поведінки під час літнього відпочинку. До організації та проведення тренувань було залучено працівників Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області, Хмельницького міськрайонного управління Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області, Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Хмельницької області, управління патрульної поліції в Хмельницькій області, департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

Рятувальники та працівники патрульної поліції ознайомили дітей з основними правилами безпеки під час канікул. Навчання проходило у формі бесіди з практичним напрацюванням набутих знань. Еменесники ознайомили дітей зі спеціальним обладнанням, продемонстрували як надавати першу медичну допомогу постраждалим на воді. Особливо захоплюючим було відпрацювання навиків надання штучного дихання. Для цього використали навчальний манекен. Під час тренувань хлопці і дівчата змогли відчути себе справжніми рятувальниками. Школярі охоче навчалися одягати пожежно-рятувальний спецодяг, здійснювати бойове розгортання пожежного автомобіля та гасити умовну пожежу.

Відпочивальників також ознайомили із заходами безпеки на дорозі, поводження вдома без батьків під час літніх канікул. Школярі також дізналися чим обладнується тривожна валіза і що береться з собою в похід.

Розповіли дітям і як поводитися у випадку виявлення небезпечних предметів. Свої знання школярі теж активно демонстрували.

Проведення заходу завершилося нагородженням переможців конкурсу на кращий малюнок «Небезпека очима дітей». Кращі загони отримали подарунки від міської влади (спортивний інвентар), які вручила керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!