Новини

Представники Хмельницької міської ради взяли участь у святкуванні 450-річчя від дня підписання Люблінської Унії

Урочисте засідання Люблінської міської ради відбулось в Люблінському замку 1 липня. Під час сесії, за участю іноземних делегацій, президент Любліна Кшиштоф Жук та секретар ради Ярослав Пакула вручив представникам Хмельницької міської ради Медаль Люблінської Унії «за визнання значного вкладу в розвиток польсько-української співпраці, з вдячністю за проведення численних заходів, спрямованих на взаємне пізнання та інтеграцію обох народів в атмосфері відкритості і прагнення до взаєморозуміння».

В рамках святкування делегації відвідали долучилися до відкриття пам’ятної дошки та покладання квітів до пам’ятника Люблінської Унії.

Участь у відзначенні річниці від створення союзу взяли представники дипломатичних установ та партнерських міст з України, Литви, Німеччини, Франції, Вірменії та Білорусі .

Союз Великого Королівства Литовського та Королівства Польщі був створений 1 липня 1569 року. Він проіснував понад 200 років та заклав передумови до створення сучасного Європейського Союзу.

 

Фото: Дмитро Верещинський, Krzysztof Mazur

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!