Новини

В парку імені І.Франка на вихідних працювала «Жива бібліотека просто неба»

1 та 2 червня в парку ім. І. Франка усі бажаючі могли завітати до бібліотеки просто неба. З 11.00 і до 17.00 тут можна було не лише почитати книги, але й подивитися лялькову виставу, послухати виступи юних музикантів, була можливість помалювати. Організаторами просвітницької акції були Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради спільно із міською центральною бібліотечною системою.

Жива бібліотека – це інноваційний, концептуально новий спосіб боротьби зі стереотипами, соціально-рольова гра, акція, спрямована на привернення уваги до читання книги. Основна родова ознака живої бібліотеки в тому, що роль бібліотекарів та читачів виконують люди, які відпочивають у сквері ім. І. Франка. Основна ідея «живої бібліотеки» і її ж принципова відмінність від класичної книгозбірні полягає в тому, що тут книжки як основний елемент бібліотеки, знаходяться у незвичному громадському місті. Роль читачів книг виконують живі люди, які читають вголос книги українською та англійською мовами.

Мета просвітницької акції - привернути увагу громадян міста до книги, розвивати самосвідомість громадян, культуру користування книгою, можливість самовираження та ознайомлення із новою літературою безкоштовно, викликати живий інтерес до книги (українською та англійською мовами), стимулювати морально-психологічне єднання батьків та дітей навколо книги.

«Жива бібліотека просто неба» користувалася популярністю у хмельничан і протягом двох днів багато хто долучився до акції та подивився на бібліотеку під іншим кутом.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!