Новини

В центрі Хмельницького лунали гаївки

В рамках семінару-практикуму з науково-виконавської реконструкції традиційної культури Поділля відбувся виступ народних колективів, які відроджують давні традиції. Гаївки, обрядові пісні, забави глядачам представили Молодіжний фольклорний гурт «Ладовиці», Зразковий дитячий фольклорний гурт Хмельницької дитячої музичної школи №2 «Ладосвіти» та гості свята - Фольклорний гурт села Велика Кужелева «Кружіль».

На літній сцені біля кінотеатру ім. Т.Шевченка звучали гаївки, які були віднайдені учасниками художніх колективів під час творчих експедицій. Саме завдяки цій кропіткій та непростій роботі сучасники можуть відтворювати давні обряди українського народу. Учасники концерту не лише співали, але й залучали глядачів до розваг та показували в які ігри грали наші дідусі та бабусі.

Також біля сцени розгорнули «Алею майстрів», де усі бажаючі могли собі придбати вироби ручної роботи на згадку про цікавий фольклорний захід.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!