Новини

Уже втретє стартував еко-проект «1000 дерев у Хмельницькому»

«1000 дерев у Хмельницькому» – це некомерційний, екологічний проект, який реалізовується у місті завдяки соціально відповідальному бізнесу, громадському сектору та за підтримки влади міста.

Суть проекту полягає у здачі макулатури та озелененні міста. Стартував проект з ініціативи місцевого бізнесу «Офіс центр». Цьогоріч над втіленням проекту працює громадська організація «Атлантида». Попередні два роки найактивнішими у здачі макулатури були школи та дитсадки. Завдяки цьому навчальні заклади прикрасили та озеленили прилеглі території. Решту коштів спрямували на дерева, які висаджували у парках і скверах міста.   
У 2018 році здали макулатуру та долучилися до доброї справи 57 навчальних закладів міста: 31 школа та 26 ДНЗ. Найактивніші школи та школярі заохочувалися не лише кількістю саджанців, а й екскурсією у печеру "Атлантида". 
Лише минулого року завдяки проекту у Хмельницькому висаджено 1600 саджанців різних дерев та кущів, більшість з яких складають вічнозелені рослини – туї.

Як зазначили координатори еко-проекту Костинюк Сніжана та Андрій Щербицький, цьогоріч виручені за макулатуру кошти будуть спрямовані на озеленення парку «Молодіжний». Тому закликають активно долучатися і місцевий бізнес, і хмельничан.

Сконтактувати з координаторами еко-проекту можна через сторінку «1000 дерев у Хмельницькому» у Фейсбук.
Усі витрати на логістку та пальне покривають в ГО «Атлантида», виручені за макулатуру кошти спрямовують виключно на закупівлю дерев.  

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!