Новини

Хмельницькі п’ятикласники продовжують відвідувати міську раду з екскурсією

Сьогодні до Хмельницької міської ради завітали учні загальноосвітньої санаторної школи –інтернату №2 та спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19 ім. М. Павловського. На початку заходу маленьких відвідувачів гостинно зустріла та побажала цікавої екскурсії керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Під час першої частини школярі дізналися про будівлю міської ради, історію становлення місцевого самоврядування та керівників Проскурова, а згодом Хмельницького. Окремо екскурсовод музею історії міста Хмельницького Вікторія Папонова зупинилася на досягненнях кожного із попередніх керівників міста.

Далі п’ятикласники працювали в сесійній залі. Діти відчули себе і депутатами, і виборцями, адже серед однокласників шляхом голосування обирали міського голову, який одразу зачитав текст присяги та відповідав на запитання виборців.

Також Юлія Сергіївна ознайомила школярів із структурою міської ради, складом депутатського корпусу. Наголосила на важливості освіти, вмінні ставити собі задачі та досягати мети.

Окремо керуючий справами розповіла про брейн-ринг «Моя позиція». Закликала учнів сформувати команди та взяти участь в інтелектуальній грі, щоб перевірити свої знання про історію та сучасність місцевого самоврядування у Хмельницькому. Команда-переможець брейн-рингу отримає подарунок від міського голови Олександра Симчишина – поїздку до Києва на екскурсію Верховною Радою України.

На завершення екскурсії за допомогою ігрового барабану школярі визначили наступний навчальний заклад, учні якого завітають до міської ради на екскурсію. Це навчально-виховне об’єднання №23, що знаходиться у мікрорайоні Книжківці.

Також учасники екскурсії отримали вітальні листівки від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, подарунки із символікою Хмельницького та зробили спільне фото на згадку.

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!