Новини

Робітничі професії найбільш затребувані на ринку праці Хмельницького

З початку року майже 700 роботодавців поінформували Хмельницький міський центр зайнятості про потребу у кваліфікованих працівниках в місті. В базі даних налічувалось понад 3,5 тис. вакансій.

Сьогодні на ринку праці Хмельницького спостерігається попит на робітничі професії. Не вистачає «кваліфікованих рук» у сфері металообробки, будівництва, транспорту, сфері торгівлі та послуг.

До переліку найбільш затребуваних професій станом на 15 квітня 2019 року увійшли:

  1. водій автотранспортних засобів – 252 вакансії;
  2. молодший інспектор (поліція) – 50 вакансій;
  3. продавець продовольчих товарів – 162 вакансії;
  4. провідник пасажирського вагона - 72 вакансії;
  5. охоронник – 108 вакансій;
  6. продавець-консультант – 68 вакансій;
  7. швачка – 113 вакансій;
  8. кухар – 137 вакансій;
  9. муляр - 60 вакансій
  10. в'язальник схемних джгутів, кабелів та шнурів - 65
  11. водій тролейбуса -75 вакансій

Зазначимо, що завдяки співпраці між роботодавцями та службою зайнятості протягом січня-березня 2019 року 39,1% вакансій було укомплектовано.

Кількість працевлаштованих за сприяння обласної служби зайнятості становила 823 особи, в тому числі 122 особи зареєстрованих безробітних. Крім того, 61 особа була залучена до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

За інформацією Хмельницького міського центру зайнятості

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!