Новини

П’ятикласники ЗОШ №18 відвідали Хмельницьку міську раду з екскурсією

Хмельницькі школярі продовжують користуватися унікальною можливістю – відвідують приміщення Хмельницької міської ради з екскурсією. Сьогодні в гості до працівників місцевого самоврядування прийшли п’ятикласники середньої загальноосвітньої школи №18 ім. В.Чорновола. Традиційно школярів зустріла керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Під час першої частини екскурсовод музею історії міста Хмельницького розповіла школярам про історію будівлі міської ради та про досягнення колишніх міських голів обласного центру.

Далі екскурсія продовжилася в сесійній залі, де з дітьми працювала Юлія Сергіївна, яка ознайомила їх із складом міської ради, завданнями й особливостями професії депутата. Розповіла також керуючий справами про посаду міського голови, напрямки роботи його заступників. Наголосила на важливості здобуття якісної освіти та мотивації ставити собі важливі цілі у житті і робити все можливе аби втілити їх у реальність.

Далі учасники екскурсії спробували себе у ролі виборців та, заслухавши двох кандидатів зі свого складу на посаду міського голови, обрала тимчасового міського голову Анастасію Лавренюк, яка зачитала текст присяги та відповіла на усі запитання «своїх виборців».

На завершення екскурсії тимчасовий міський голова та його заступники за допомогою барабану визначили наступних відвідувачів Хмельницької міської ради. Ними стали п’ятикласники спеціалізованої загальноосвітньої школи №19 ім. академіка М. Павловського.

Загалом протягом години роботи діти дізналися багато цікавого. Школярі отримали подарунки, листівки із найкращими побажаннями від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина та зробили фото на згадку про цікаву подію.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!