Новини

Отримуєте монетизовану субсидію – не затримуйте кошти, сплатіть їх за призначенням!

Відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2019 року №62 змінилася система отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Так, з 4 березня розпочали видавати субсидії на оплату комунальних послуг готівкою. Спочатку кошти видали пенсіонерам, інші категорії населення отримують субсидію у грошовій формі з 12 березня.

МКП «Хмельницьктеплокомуненерго» звертає увагу хмельничан на те, що після того, як споживачі отримають субсидії грошима «на руки», у їхніх рахунках за комунальні послуги будуть зазначатися суми, рекомендовані до оплати в повному обсязі. Тобто, у платіжках не буде зазначено розмір компенсації.

Наприклад, якщо Ви отримали субсидію у розмірі 1000 гривень, а в рахунку зазначено 1500, - це означає, що крім отриманої 1000 гривень, Вам необхідно додати ще 500 і сплатити за спожиті послуги.

Водночас закликає споживачів послуг з централізованого опалення та гарячого водопостачання, які надає МКП “Хмельницьктеплокомуненерго”, бути уважними, аби сплатити саме ту суму, яка зазначена у платіжках, не менше, і не затримувати в себе кошти, які отримуєте як компенсацію для сплати комунальних послуг.

Підприємство сподівається на розуміння споживачів, адже від вчасного розрахунку населення за послуги залежить, насамперед, розрахунок теплопостачального підприємства за природний газ. Крім того, МКП “Хмельницьктеплокомуненерго» необхідно сплачувати за інші використані ресурси, а це холодна вода, електроенергія тощо. Це все залежить від розрахунків споживачів!

Отримавши субсидію грошима, споживачі також мають оплатити повну вартість отриманих послуг з водопостачання та водовідведення, які надає МКП «Хмельницькводоканал». Підприємство звертає увагу хмельничан на те, що у разі виникнення заборгованості, яка перевищуватиме місячне нарахування, кошти по субсидії надходити не будуть. Відновлення надходження коштів розпочнеться тільки після повного погашення боргу!

Водночас закликає усіх споживачів послуг з централізованого водопостачання та водовідведення бути уважними і сплачувати повну суму коштів, що зазначена в рахунках, підготовлених підприємством.

Адже тільки свідоме ставлення громадян до оплати рахунків дасть можливість МКП “Хмельницькводоканал” вчасно розраховуватись за спожиту електроенергію та інші витратні матеріали, а це буде запорукою стабільної роботи підприємства з надання хмельничанам послуг з водопостачання та водовідведення.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!