Новини

Підбито підсумки третього міського конкурсу читців-декламаторів «Слово нації» (ОНОВЛЕНО)

У конкурсі взяли участь понад півсотні учасників з усіх закладів загальної середньої освіти міста і Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва. Гала-концерт та нагородження переможців третього шкільного конкурсу читців-декламаторів «Слово нації» відбулися у приміщенні обласного науково-методичного центру культури і мистецтва.

Нагадаємо, юні поети та декламатори змагалися в конкурсі читців у двох номінаціях: виконання віршів та авторська поезія. Розподіл між учасниками є і за віковими категоріями. Молодша охоплює дітей віком від 10 до 13 років, друга – від 14 до 17. Кращих читців віршів рідного краю визначило компетентне журі, яке очолила керуюча справами виконавчого комітету, ідейна натхненниця проведення цього конкурсу Юлія Сабій.

Керуюча справами подякувала школярам за участь у конкурсі, побажала завжди пишатися тим, що вони є українцями, пам’ятати свою історію й надалі плекати у своїх серцях рідну українську мову.

Кращих з кращих під час урочистої церемонії підбиття підсумків третього міського конкурсу читців-декламаторів «Слово нації» нагороджено Почесними грамотами Хмельницької міської ради, дипломами департаменту освіти та науки міської ради та кубками.

Варто зазначити, що переможці конкурсу читців-декламаторів «Слово нації», а також Шевченківських читань, крім відзнак, отримають додатковий подарунок від міського голови – поїздку до Києва на екскурсію Верховною Радою України.

 

Переможцями міського конкурсу читців-декламаторів «Слово нації» стали

 

1.1 Номінація «Авторська поезія»:

І місце

Галко Катерина, вихованка гуртка культури мови та спілкування «Дивограй» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва (ІІ вікова категорія).

 

ІІ місце

Куруца Вероніка, учениця 10 класу навчально-виховного комплексу №2 (ІІ вікова категорія).

ІІ місце

Щерба Олександра, учениця 4 класу навчально-виховного об’єднання №5 імені С.Єфремова (І вікова категорія);

Череповський Владислав, учень 4 класу загальноосвітньої школи №4 (І вікова категорія).

 

1.2 Номінація «Читці» у віковій категорії 10-13 років:

ІІ місце

Кубик Яна, учениця 4 класу навчально-виховного об’єднання №9;

Бойцерук Артем, учень 5 класу спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №8.

ІІІ місце

Козлова Агата, учениця 6 класу навчально-виховного комплексу №7;

Война Софія, учениця 4 класу загальноосвітньої школи №4.

 

1.3 Номінація «Читці» у віковій категорії 14-17 років:

І місце

Мацеха Марина, вихованка гуртка культури мови та спілкування «Дивограй» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва;

Готко Максим, учень 10 класу навчально-виховного комплексу №7.

 

ІІ місце

Сисак Анастасія, вихованка гуртка культури мови та спілкування «Дивограй» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва;

Чукань Ярослава, учениця 11 класу спеціалізованої загальноосвітньої школи №19 імені М. Павловського;

Краснюк Наталія, вихованка гуртка культури мови та спілкування «Дивограй» Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва.

 

ІІІ місце

Дзюбань Уляна, учениця 9 класу середньої загальноосвітньої школи №13 імені М.Чекмана.

 

Докладніше - у сюжеті МТРК "Місто":

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!