Новини

Учні НВО №5 імені Сергія Єфремова побували у міській раді

Міська влада продовжує знайомити школярів обласного центру з роботою органів місцевого самоврядування та історією Хмельницького. Сьогодні на екскурсію у Хмельницьку міську раду завітали п’ятикласники однієї з найдавніших шкіл міста – навчально-виховного об’єднання №5, якій вже майже 150 років. Цей навчальний заклад носить ім’я видатного ученого, літературознавця, політичного та державного діяча, першого українського професійного публіциста Сергія Єфремова. Школярів гостинно зустріла керуючий справами виконавчого комітету, ініціаторка цього вже традиційного заходу Юлія Сабій.

Діти побували у сесійній залі, дізналися чимало цікавого про посаду міського голови, напрямки роботи його заступників, пізнали тонкощі й особливості професії депутата і навіть взяли участь у невеличкому виборчому процесі, у ході якого обговорили актуальні та важливі проблеми сьогодення.

Керуюча справами також розповіла їм про офіційні символи нашого міста: герб, прапор та штандарт Хмельницького міського голови. Юлія Сергіївна закликала школярів виховувати у собі патріотичні почуття, бути активними й свідомими громадянами, а ще - мріяти і наполегливо працювати.

Керуюча справами також закликала п’ятикласників НВО №5 сформувати команду і взяти активну участь у брейн-рингу «Моя позиція», аби перевірити свої знання про історію та сучасність місцевого самоврядування у Хмельницькому. І наголосила, що команда-переможець цієї інтелектуальної гри отримає подарунок від міського голови Олександра Симчишина – поїздку до Києва на екскурсію Верховною Радою України.

Традиційно школярам розповіли про історію будівлі міської ради та про досягнення колишніх міських голів обласного центру.

Усміхнені та щасливі діти ще довго не покидали приміщення міської ради, ділились враженнями один з одним, фотографувалися на згадку про таку цікаву і пізнавальну екскурсію.

Наступними гостями стануть учні спеціалізованої середньої загальноосвітньої школи №8, яких шляхом жеребкування визначили сьогоднішні екскурсанти.

 

У радянські часи школа стала першою україномовною в Хмельницькому. Тут навчалися, зокрема, учасники Проскурівського підпілля. У кімнаті, де навчалися герої, створено зразковий музей.

Вулиця, розташована поруч зі школою, названа на честь її випускника - офіцера, котрий героїчно загинув в Афганістані, Володимира Пилипчука.

У колишній середній загальноосвітній школі №3 (НВО №5) навчалися подільські поети Володимир Олійник, лауреат Шевченківської премії Павло Гірник, іконописець Леонід Шерстинюк та інші.

Вже майже 30 років цей навчальний заклад є базовою школою міського товариства української мови імені Тараса Шевченка “Просвіта”.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!