Новини

Від 1 квітня до 31 червня триватиме весняний призов громадян

Відповідно до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, Указу Президента України від 30 січня 2019 року №22/2019 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році” у квітні-червні 2019 року проводитиметься призов громадян на строкову військову службу. Порядок проведення весняного призову громадян в обласному центрі затвердили на черговому засіданні виконавчого комітету.

Громадяни, які будуть призвані на строкову військову службу, направлятись у зону проведення АТО не будуть. На цьому наголосив начальник відділення з комплектування Хмельницького об'єднаного міського військового комісаріату Сергій Чорноконь.

Згідно з ухваленим виконавчим комітетом міської ради рішенням, на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань, утворених відповідно до Законів України, у квітні-червні 2019 року з Хмельницького призвуть громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Для проведення призову юнаків на строкову військову службу цим документом також створено призовну комісію, яку очолила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, затверджено її основний і резервний склад. Затверджено й графік засідань призовної комісії, які розпочнуться з 1 квітня та триватимуть до 27 червня цього року, а також склад медичної комісії для проведення медичного обстеження призовників. Міське управління охорони здоров’я забезпечить роботу комісії для проведення контрольно-медичного огляду призовників з направленням лікарів-спеціалістів на призовну дільницю Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату.

Передбачається, що призовну комісію пройде 3625 хмельницьких юнаків.

Рішенням також визначені зобов’язання та завдання для організації призову керівникам інших виконавчих органів міської ради.

 

НАКАЗ

Військового комісара

Хмельницького об`єднаного міського військового комісаріату

(з адміністративно-господарської діяльності)

 

06.03.2019 м. Хмельницький № 43

Про проведення призову громадян України на строкову військову службу

 

1. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році ” у квітні - червні 2019 року проводиться призов громадян України на строкову військову службу.

2. Явці на призовну дільницю Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату підлягають усі громадяни України, яким в період чергового призову виповнюється 20 років, та старших осіб, яким до 1 квітня 2019 року не виповнилось 27 років, у яких закінчилась відстрочка від призову, або не призвані раніше на строкову військову службу з різних обставин.

3. Усі громадяни, які підлягають призову на строкову військову службу зобов’язані прибути на призовну дільницю за адресою: місто Хмельницький, вулиця Проскурівська, будинок 35 в зазначений час з документами, що вказані в особистих повістках. Громадяни, які не отримали особистих повісток для призову на строкову військову службу, зобов’язані прибути в Хмельницький об`єднаний міський військовий комісаріат в період з квітня по червень 2019 року, маючи при собі документи, які засвідчують особу.

4. Усі особи призовного віку, які підлягають призову на строкову військову службу і тимчасово перебувають на території міста Хмельницького та Хмельницького району, зобов’язані негайно повернутися до місця постійного проживання та з’явитися у військовий комісаріат для проходження призовної комісії.

5. На підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” керівники підприємств, установ, організацій, у тому числі навчальних закладів, незалежно від підпорядкування і форми власності зобов’язані викликати призовників з відряджень для забезпечення своєчасного їх прибуття на призовну дільницю Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату.

6. Громадяни, які ухиляються від призову і не з’являються до військового комісаріату, несуть відповідальність згідно чинного законодавства.

 

 

Військовий комісар

Хмельницького об’єднаного міського

військового комісаріату

полковник В. ТАМБОВЕЦЬ

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!