Проекти рішень міської ради

Про затвердження Порядку надання дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів у масивах багатоквартирної житлової забудови в м. Хмельницькому

Про затвердження Порядку надання дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів у масивах багатоквартирної житлової забудови в м. Хмельницькому

З метою врегулювання питання щодо розміщення на території міста Хмельницького металевих гаражів, розглянувши звернення управління архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів міської ради, керуючись ст. 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» та Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», міська рада                    

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок надання дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів у масивах багатоквартирної житлової забудови в м. Хмельницькому, згідно з додатком.

2. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступника міського голови А. Бондаренка та управління архітектури та містобудування.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

Міський голова                                                                                            О. Симчишин

 

 

 

Додаток
до рішення сесії міської ради
№______________ від _________

Порядок
надання дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних
гаражів у масивах багатоквартирної житлової
забудови в м. Хмельницького

  1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок визначає процедуру надання виконавчим комітетом дозволів на встановлення тимчасових збірно-розбірних індивідуальних гаражів (надалі - тимчасових гаражів) у масивах багатоквартирної житлової забудови в м. Хмельницькому.

1.2. Дозволи на встановлення тимчасових збірно-розбірних гаражів можуть надаватись категорії громадян, які мають у власності (користуванні) мотоколяски або автомобілі, а саме:

- інвалідам І групи, інвалідність яких пов’язана з захворюванням опорно-рухового апарату;

 - одному з батьків, в сім’ї яких є дитина-інвалід, інвалідність якої пов’язана з захворюванням опорно-рухового апарату.

1.3. Дозволи на встановлення тимчасових гаражів надаються з урахуванням санітарних та протипожежних норм, збереження існуючого благоустрою, та прибудинкових територій.

1.4. Відстань від тимчасового гаража, що планується встановити, до житлового (громадського) будинку, приміщення, до дитячих установ (їх парканів) має відповідати будівельним нормам, не погіршувати умов проживання громадян, не заважати руху транспорту та пішоходів.

1.5. Встановити, що максимально допустимий розмір тимчасового гаража 3,5 м х 5,5 м.

1.6. Дозволи на встановлення тимчасових гаражів надаються виконавчим комітетом Хмельницької міської ради терміном до 5 років.

1.7. Місце на встановлення тимчасового гаража надається за місцем реєстрації заявника.

1.8. У разі смерті особи, якій надано дозвіл на встановлення тимчасового гаража (крім випадків, коли спадкоємець чи набувач відноситься до категорії осіб, зазначених у пункті 1.2 цього Порядку), зміни місця реєстрації, порушень умов використання тимчасового гаража згідно з цим Порядком, якщо втрачаються підстави щодо надання права користування тимчасовими гаражами, дозвіл на право встановлення тимчасового гаража скасовується шляхом прийняття відповідного рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

У разі скасування, в установленому порядку, дозволу тимчасовий гараж демонтується на підставі рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

1.9. Забороняється виконання будь-яких капітальних робіт при встановленні тимчасового гаража та подальшій його експлуатації, а саме: влаштування фундаменту, цегляних стін тощо.

Встановлені тимчасові гаражі в експлуатацію не приймаються і право власності на них не оформляється.

1.10. Встановлення тимчасового гаража згідно з цим Порядком є тимчасовим до початку можливих робіт по будівництву підземних комунікацій, іншого капітального будівництва або відведення земельної ділянки, на якій знаходиться тимчасовий гараж, у користування (власність). У зазначених випадках гараж підлягає перенесенню в інше місце силами і засобами громадянина, якому надано дозвіл на встановлення гаража, про що він письмово попереджається  за 5 днів до перенесення.

2. Порядок отримання дозволів на встановлення тимчасових гаражів

2.1. Підготовка проекту рішення  про надання дозволів на встановлення тимчасових гаражів готується управлінням архітектури та містобудування м. Хмельницького.

2.2. Особи, зазначені в пункті 1.2 цього Порядку, звертаються в управління адміністративних послуг з письмовою заявою на ім'я міського голови щодо надання дозволу на встановлення тимчасового гаража із зазначенням бажаного місця розташування гаража.

До заяви додаються такі документи:

- копія паспорту громадянина України (1, 2 та відмітка про реєстрацію місця проживання);

-  копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

-  посвідчення про пільгу;

-  довідка МСЕК;

-  копія посвідчення водія;

-  копія свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;

- ситуаційна схема із зазначенням бажаного місця розташування гаража із погодженням УЖКГ;

2.3. Відповідальність за достовірність наданої документації, передбаченої пунктом 2.2 Порядку, покладається на заявника.

2.4. Управління архітектури та містобудування м. Хмельницького в місячний термін з дня реєстрації заяви розглядає подані документи. У разі наявності підстав щодо можливості розміщення тимчасового гаража управління архітектури та містобудування готує відповідний проект рішення  виконавчого комітету Хмельницької міської ради.

3. Перелік підстав для відмови у погодженні встановлення тимчасового гаража.

3.1. Подання заявником неповного пакета документів згідно із встановленим переліком.

3.2.  В поданих документах виявлені завідомо неправдиві відомості.

3.3. У разі відсутності підстав щодо можливості розміщення тимчасового гаража управління архітектури та містобудування м. Хмельницького надає заявнику письмову відмову із обґрунтуванням причин такої відмови.

 

Керуючий справами                                                                         

виконавчого комітету                                                                         Ю. Сабій

 

В.о. начальника управління           

архітектури та містобудування                                                         З. Пилипчук

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!