Проекти рішень виконавчого комітету

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про  затвердження Положення про порядок виплати  грошової  винагороди за земельну ділянку для будівництва  і обслуговування жилого будинку, господарських будівель  і споруд (присадибна ділянка)  на тер

Про внесення на розгляд сесії міської ради пропозиції про  затвердження Положення про порядок виплати  грошової  винагороди за земельну ділянку для будівництва  і обслуговування жилого будинку, господарських будівель  і споруд (присадибна ділянка)  на території м. Хмельницького  учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

 

 Розглянувши клопотання управління праці та соціального захисту населення та з метою забезпечення реалізації пільг в частині першочергового відведення земельних ділянок учасникам бойових дій та осіб прирівняних до них, в тому числі учасникам операції об’єднаних сил/учасникам антитерористичної операції права на одержання земельних ділянок, керуючись Положенням про порядок надання земельних ділянок громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького затвердженого рішенням третьої сесії Хмельницької міської ради від 27.09.2006 р. № 16, зі змінами та доповненнями, Програмою соціальної підтримки учасників АТО, учасників  Революції Гідності, бійців-добровольців АТО  у м. Хмельницькому та членів їх сімей на 2018-2020 р.р.», затвердженої рішенням двадцятої сесії міської ради № 82 від 31.01.2018 року зі змінами та доповненнями,  Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Земельним кодексом України, виконавчий комітет

 

ВИРІШИВ:

 

  1. Внести на розгляд сесії міської ради пропозицію про затвердження Положення про порядок виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, згідно додатку
  2. Рішення виконавчого комітету від 29.11.2018 року № 952 вважати таким, що втратило чинність.
  3. Контроль за виконанням рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради і управління земельних ресурсів та земельної реформи.

 

Міський голова  О. Симчишин

 

Додаток 1

до рішення виконавчого комітету

№____від «___»_________2019 р.

 

 

Положення про порядок

виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

 

Положення про порядок виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни (надалі – Положення), розроблено з метою визначення механізму виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та забезпечення при цьому прозорості та відкритості.

 

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає механізм виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)  учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни.

1.2. У цьому Положенні терміни вживаються у таких значеннях:

Грошова винагорода – грошова компенсація учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), що означає використання права в межах норм безоплатної приватизації, визначених ст.121 Земельного кодексу України за відповідним цільовим призначенням.

Заявник - особа, яка захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та визнана особою з інвалідністю внаслідок війни відповідно до пунктів 10-14 частини другої  статті 7, або учасником бойових дій відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Відомості про заявників, які містять персональні дані, є інформацією з обмеженим доступом.

1.3. Право на одержання грошової винагороди  за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького, за рахунок бюджету міста, мають особи, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, та визнані особами з інвалідністю внаслідок війни відповідно до пунктів 10-14 частини другої статті 7, або учасниками бойових дій відповідно до пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

1.4. Дія цього Порядку поширюється на осіб, які зареєстровані в м. Хмельницькому, перебувають на пільговій черзі учасників АТО, на отримання земельної ділянки для будівництва  обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) (надалі – земельна ділянка).

1.5. Дія цього Порядку не поширюється на осіб:

- які на момент набрання чинності даного рішення міської ради не були зареєстровані на  території м. Хмельницького.

- які вже отримали у власність земельну ділянку та використали своє право на приватизацію земельної ділянки з цільовим призначенням «для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)» на території України.

- які не перебувають на пільговій черзі учасників АТО на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

1.6. Розмір грошової винагороди, яка виплачується відповідно до даного Положення, становить 60000 гривень.

1.7. Грошова винагорода за земельну ділянку виплачується у разі відсутності земель запасу комунальної власності у м. Хмельницькому, або у разі добровільної відмови осіб, зазначених у пункті 1.2. Положення, від одержання земельної ділянки у  власність, якщо до особи надійшов порядковий номер черги по наданню земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), але дана особа бажає отримати грошову винагороду взамін земельної ділянки. Одночасно з заявою про виплату грошової винагороди Заявник має подати нотаріально завірену відмову від одержання земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у межах норм безоплатної приватизації та згоду на зняття з черги на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в м. Хмельницькому.

1.8. Громадянин, який отримав грошову винагороду, вважається таким, що скористався правом на безоплатне одержання земельної ділянки  у власність для будівництва і                                     обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, в межах норм безоплатної приватизації, визначених статтею 121 Земельного кодексу України за відповідним цільовим призначенням.

2. Порядок отримання грошової винагороди

 2.1. Управління земельних ресурсів та земельної реформи формує список осіб, які можуть претендувати на отримання грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького, відповідно до черговості з пільгової черги учасників АТО м. Хмельницького (надалі – Списки).

2.2. Громадянам, відповідно до сформованих Списків, управлінням земельних ресурсів та земельної реформи надсилаються листи-повідомлення щодо можливості отримання грошової винагороди взамін земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

2.3. Після отримання листа-повідомлення від управління земельних ресурсів та земельної реформи, громадянин, який бажає отримати грошову винагороду за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького, подає на ім’я міського голови:

2.3.1. Заяву встановленого зразка про виплату грошової винагороди з зазначенням, що правом на безоплатну приватизацію за даним цільовим призначенням не скористався. У заяві громадянин має вказати, що він надає згоду на обробку та зберігання його персональних даних (додаток 1 до Положення);

У разі подання заяви законним представником чи уповноваженою особою – документ, що посвідчує особу тих осіб, від імені яких подається заява, а також документ, який надає повноваження законному представникові чи уповноваженій особі представляти таких осіб, оформлений відповідно до законодавства України;

2.3.2. Копію паспорта, довідку про реєстрацію місця проживання;

2.3.3. Копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платників податків – відмітка в паспорті, або інший документ);

2.3.4. Копію посвідчення учасника бойових дій (особи з інвалідністю внаслідок війни), виданого у встановленому законодавством порядку;

2.3.5. Копію довідки встановленого зразка згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413 “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення“ про безпосередню участь в антитерористичній операції, та/або в складі ООС;

2.3.6. Довідку про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території України, видану Головним Управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області;

2.3.7. Оригінал нотаріально завіреної відмови від одержання земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у межах норм безоплатної приватизації та згоду на зняття з черги на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в м. Хмельницькому;

2.3.8. Інформацію про розрахунковий рахунок відкритий в банківській установі.

2.4. Прийом звернень Заявників, які бажають отримати грошову винагороду за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) здійснюється працівниками Управління адміністративних послуг               (вул. Соборна, 16).

2.5. При поданні копій вищезазначених документів уповноважений працівник Управління адміністративних послуг, звіряє копії цих документів з оригіналами та засвідчує своїм підписом, відповідність цих копій та засвідчує печаткою.

2.6. Управління адміністративних послуг отримані заяви з пакетом документів передає управлінню праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради для підготовки проекту відповідного рішення виконавчого комітету з урахуванням інформації наданої управлінням земельних ресурсів та земельної реформи.

 2.7. Виплату грошової винагороди проводить управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради на основі затвердженого рішення виконавчого комітету, в межах бюджетних асигнувань на відповідний рік.

2.8. Термін виплати грошової винагороди становить не пізніше 6 місяців з дати відповідного звернення, або не більше року у разі відсутності бюджетних асигнувань.

2.9. Про проведення виплати грошової винагороди за земельну ділянку управління праці та соціального захисту населення повідомляє в місячний термін управління адміністративних послуг та  управління земельних ресурсів та земельної реформи з метою виключення з черги по наданню земельних ділянок для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) осіб, які отримали грошову винагороду, як таких, що використали право.

3. Перехідні положення

3.1. Дане Положення діє до набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо забезпечення гарантій реалізації учасникам бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасникам антитерористичній операції, Революції Гідності та їх сім’ями пільг на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності».

3.2. Після набрання чинності Закону України «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо забезпечення гарантій реалізації учасникам бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасникам антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім’ями пільг на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності», міська рада передає усю наявну інформацію щодо отриманих грошових винагород заявниками до відома та прийняття відповідних рішень Головному управлінню Держгеокадастру та відповідним Реєстраційним органам.

 

 

Керуючий справами виконавчого комітету    Ю. Сабій

 

Начальник управління праці та соціального захисту населення  С. Воронецький

 

 

Додаток 1 до Положення про порядок виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

 

 

Хмельницькому міському голові

 Симчишину О.С.

 

____________________________

ПІБ

 

адреса проживання

____________________________

номер телефону

 

 

ЗАЯВА

на отримання грошової винагороди

 

 

Прошу виплатити мені грошову винагороду за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка).

Правом на безоплатну приватизацію за цільовим призначенням для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) на території України не скористався.

Даю згоду на обробку персональних даних.

 

 

Додатки:

 

1. Копію паспорта, довідку про реєстрацію місця проживання;

2. Копію реєстраційного номеру облікової картки платника податків (для осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платників податків – відмітка в паспорті, або інший документ);

3. Копію посвідчення учасника бойових дій (особи з інвалідністю внаслідок війни), виданого у встановленому законодавством порядку;

4. Копію довідки встановленого зразка згідно з додатком 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413 “Про затвердження Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення“ про безпосередню участь в антитерористичній операції, та/або в складі ООС;

5. Довідку про те, що особі не надавалася у власність земельна ділянка для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території України, видану Головним Управлінням Держгеокадастру у Хмельницькій області;

6. Оригінал нотаріально завіреної відмови від одержання земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у межах норм безоплатної приватизації та згоду на зняття з черги на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в м. Хмельницькому;

7. Інформацію про розрахунковий рахунок відкритий в банківській установі.

 

__________________             ____________                       ____________________________

               (дата)                                                            (підпис)                                                                         (прізвище, ініціали)

 

 

 

 

Додаток 2 до Положення про порядок виплати грошової винагороди за земельну ділянку для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) на території м. Хмельницького учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни

 

Рекомендований зміст нотаріально завіреної відмови від одержання земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у межах норм безоплатної приватизації та згоди на зняття з черги на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в м. Хмельницькому

 

Усім компетентним органам

 

____________________________

ПІБ

 

адреса проживання

____________________________

номер телефону

 

Заява

 

Я, _________________________________________________, перебуваючи при здоровому розумі

                          (ПІБ)  (дата народження) (паспортні дані, ідент. код)

та ясній пам’яті, розуміючи значення своїх дій, без будь-якого примусу як морального так і фізичного, цією заявою відмовляюся від одержання земельної ділянки у власність для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у межах норм безоплатної приватизації та даю згоду на зняття з черги на отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) в м. Хмельницькому.

 

 

__________________             ____________                       ____________________________

               (дата)                                                            (підпис)                                                                         (прізвище, ініціали)

 

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!