Новини

Хмельницький ліцей №17 став переможцем конкурсу "Zero wast school"

Команда, яка складається з директора Вадима Пірога, учителя біології Інни Шурко, учнів 10-в класу Єлизавети Жили та Мирослави Гуліватої, учня 8-б класу Антона Солтика, спланує власний проект та познайомиться з екоактивістами та лідерами думок. Усе це заради того, щоб запровадити культуру сортування відходів у сучасному суспільстві.

Програма проекту допоможе учасникам зрозуміти важливість їхньої участі у громадському житті та співпраці всередині громади. Конкурс проводиться Klitschko foundation серед 1098 навчальних закладів України.

Проект складається з кількох етапів:

1. Під час тренінгу Active Citizens команди навчаться взаємодіяти всередині місцевих громад, вести перемовини та домовлятися, опанують шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій.

2. Пройдуть практичний семінар із управління проектами, складуть план реалізації власного проекту, навчаться прогнозувати ризики, комунікувати зі стейкхолдерами та ЗМІ.

3. Дізнаються, як залучати фінансування для розвитку громад.

4. Познайомляться з відомими громадськими активістами, які розкажуть, як долати перешкоди, що траплятимуться на шляху. Також на них чекають зустрічі з лідерами думок зі сфери екології, які поділяться професійним досвідом.

Після першої частини проекту “Zero Waste School” учасники проведуть дводенний тренінг для школярів, батьків та шкільного персоналу, де навчать їх правильному сортуванню сміття.

Восени учасники організують громадський проект Zero Waste Day, до якого спробують залучити всіх мешканців міста. Перший день буде присвячений обміну ідеями з еко-активістами, спікерами з різних сфер задля сталого розвитку громади. На другий день громада об’єднається заради однієї мети – зробити своє місто чистим. Опісля проведуть зважування вторинної сировини, щоб всі жителі побачили силу зміни, яку вони можуть зробити, одного разу приєднавшись до цікавого проекту.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!