Новини

Перед виборцями звітував депутат міської ради Ігор Мельничук

Міські депутати звітують перед виборцями про зроблене за 2018 рік. Цього разу звітував Ігор Мельничук, депутат фракції політичної партії ВО «Батьківщина», член комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, антикорупційної політики, забезпечення правопорядку та зв’язку з військовими частинами. Зустріч з виборцями проходила у центрі національного виховання учнівської молоді.

Територія округу №16 складає значну частину мікрорайону Гречан: вулиці Саварчука, Вокзальна, Качинського, провулки Шкільний, Транспортний… Депутат Хмельницької міської ради Ігор Мельничук родом з Гречан, тому й проблеми мікрорайону знає не зі слів. Загалом від початку каденції він подав 222 депутатських звернення, впродовж звітного періоду - 87. Провів 66 прийомів громадян, з них 24 у 2018 році.

Головним завданням депутата є виконання доручень виборців. У межах 16-го виборчого округу за 2018 рік виконаний значний обсяг робіт.

«Торік за кошти міського бюджету капітально відремонтували провулок Шкільний та вулицю Степанкова. Також вдалося підсипати щебенем та провести грейдерування вул. Транспортної, підсипати сколом частину вулиці Вишневої, облаштувати пішохідний тротуар від вул. Вокзальної до вул. Вишневої (вздовж вул. Західно-Окружної)», - зазначив Ігор Мельничук, звітуючи перед присутніми виборцями.

Оновлено вигляд і окремих прибудинкових територій. Так, у 2018-му капітально відремонтовано прибудинкову територію на вул. Чкалова, 13/1.

Для активного відпочинку мешканців на території округу встановлено спортивний майданчик у дворі між будинками 135 та 137 на вул. Вишневій, а у дворі будинку №13/1 на вул. Чкалова – антивандальний тенісний стіл. Також провели поточний ремонт дитячого майданчика між будинками №1Г на вул. Курчатова та №215 на вул. Проскурівського підпілля.

Крім цього, встановлено пандус, відновлено зовнішнє освітлення та на поверхах в 7-у під’їзді будинку, розташованому за адресою вул. Проскурівського підпілля, 215, облаштовано освітлення між 7 та 4 під’їздом цього будинку.

Також розчистили від чагарників сходи з мосту на вул. Західно-Окружній, омолодили дерева на вулицях Вокзальній та Вишневій.

За ініціативи депутата внесені зміни до Положення “Про постійні комісії міської ради”, відповідно до якого засідання постійних комісій є відкритими. Надано доступ до реєстру територіальної громади для комунальних підприємств. Відповідно відпала необхідність приносити паперові довідки при реєстрації/знятті прописки від управління з питань реєстрації до ХКП “Спецкомунтранс”.

Робота продовжуватиметься і в 2019 році. Відповідно до затверджених титульних списків у мікрорайоні Гречани, в межах 16 виборчого округу, заплановано капітально відремонтувати прибудинкову територію на вул. Курчатова, 1 Д (з водовідведенням поблизу 1-го під’їзду) та поточний ремонт під’їзної дороги від вул. Курчатова до вул. Курчатова, 1. Також планується встановити дитячий майданчик у дворі будинку №13/1 на вул. Чкалова, виконати капітальний ремонт мереж зовнішнього освітлення та дороги вул. Транспортної, поточний ремонт вулиць в межах округу (Вишневої¸ Вокзальної, Західно-Окружної, Проскурівського підпілля, Курчатова). Цьогоріч буде здійснено поточний ремонт сходів з мосту на вул. Західно-Окружній до вул. Вокзальної, капітальний ремонт, експертну оцінку технічного стану ліфтів, в т.ч. позачерговий технічний огляд, в житлових будинках, розташованих за адресами: Вишнева, 135, Чкалова, 13/1, Проскурівського підпілля, 215.

Схвально оцінивши вже зроблене і заплановане, учасники звітної зустрічі висловили декілька нових побажань. Стосуються вони насамперед необхідності нанесення дорожньої розмітки на вулиці Вишневій, стану пішохідної доріжки перед входом у парк імені Чекмана зі сторони вулиці Проскурівського підпілля, облаштування зручних для людей з інвалідністю, велосипедистів та мам із колясками пішохідних переходів.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!