Новини

Хмельницький підписав меморандум щодо надання міжнародної технічної допомоги "Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні "ВзаємоДія"

Хмельницький підписав меморандум між міською радою та Management Systems International щодо надання міжнародної технічної допомоги "Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні "ВзаємоДія".
Проект «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI) – це п’ятирічна ініціатива USAID, мета якої – допомогти Україні подолати корупцію та підвищити рівень відповідальності та прозорості врядування в Україні. Проект має на меті забезпечити основні урядові установи можливостями боротьби з корупцією, зміцнити підтримку громадськістю антикорупційних зусиль і участь громадськості в антикорупційних ініціативах, а також зменшити рівень терпимості громадян до корупції.
"Місяць тому я мав зустріч з активістами, що працюють з протидією корупції, і вони запропонували місту долучитися до проекту, - каже міський голова Олександр Симчишин. - Ми максимально зацікавлені в ефективній його реалізації. Вже зараз створюємо сервіси, що мінімізують контакт людей з чиновниками і унеможливлюють корупцію".
"«USAID» розробило особливу методику, яка вже використовувалася в багатьох інших країнах. Ми її адаптували під українське законодавство. На першій стадії будемо оцінувати виконком, як організацію. Там є 10 показників, які стосуються запобігання корупції. Грунтуючись на цій оцінці, ми будемо бачити повну картину. Тоді вже виробимо рекомендації, а надалі будемо допомагати в реалізації цих рекомендацій", - каже старший радник з антикорупційних питань Проекту Ігор Осика.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!