Новини

Олександр Симчишин зустрівся із представниками місії ОБСЄ зі спостереження за президентськими виборами

Сьогодні міський голова провів зустріч з представниками місії зі спостереження за президентськими виборами в Україні. Місія відноситься до Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі. До Хмельницького завітали довгострокові спостерігачі Діджі Вільгельм, Джеймс Берк (Сполучені Штати Америки), Хельмут Гюзер (Німеччина) та Сабін Охайон (Франція).

Спілкуючись на тему виборчого процесу, Олександр Симчишин зазначив: «Зі свого боку ми максимально забезпечуємо демократичність, доступність до виборчого процесу усіх кандидатів. Все те, що пов’язано з виборчим процесом, де є наші повноваження ми забезпечуємо на належному рівні. В Хмельницькому ми будуємо політику рівного доступу всіх кандидатів до виборчого процесу, ми не застосовуємо адміністративний ресурс, ми вважаємо, що вибори це мають бути чесні змагання кандидатів, що б перемагали найдостойніші».

Міський голова запевнив спостерігачів, що на сьогоднішній день немає жодних проблем, пов’язаних з виборчим процесом. І висловив переконання, що 31 березня люди матимуть можливість реалізувати своє виборче право.

Протягом виборчого процесу місія проведе оцінку президентських виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також українського законодавства. Спостерігачі будуть уважно стежити за реєстрацією кандидатів, проведенням передвиборчої агітації, роботою комісій, державних органів, медіа-середовищем тощо.

31 березня представники місії стежитимуть за відкриттям дільниць, процесом голосування, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування. Наступного дня місія разом з парламентськими делегаціями, у тому числі з Парламентської асамблеї ОБСЄ та Парламентської асамблеї Ради Європи, виступить із заявою про попередні висновки на прес-конференції в Києві. Бюро опублікує остаточний звіт про спостереження приблизно через вісім тижнів після закінчення виборчого процесу.

Під час спілкування Олександр Сергійович презентував Хмельницький, як молоде місто, яке активно розвивається. В місті розвиваються такі галузі як будівництво житла, комерційних приміщень, садочки, школи, палац спорту. Розповів про активну співпрацю з місцевим бізнесом - працюють пільгові програми для розвитку бізнесу. За минулий рік було створено додатково більше 5 тисяч робочих місць.

Також представників місії цікавила співпраця із громадськими організаціями.

«В Хмельницькому активна громадська спільнота. Багато сервісів для населення ми впровадили в життя разом із представниками громадських організацій – відкрите місто, відкритий бюджет, електронні звернення, електронні петиції, публічні консультації та інші», - розповів Олександр Симчишин.

На завершення спілкування міський голова висловив впевненість, що вибори буде проведено на достойному рівні, адже для України у нелегкий час війни з Росією дуже важлива об’єктивна оцінка ситуації в Україні на міжнародній арені.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!