Новини

Хмельницький приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних

Від сьогодні Хмельницький офіційно приєднався до Міжнародної Хартії відкритих даних.

«Це надзвичайно важливо для міста і я щиро вітаю хмельничан з таким досягненням. Ми виконали усі необхідні умови і маємо чіткий план дій з реалізації принципів Міжнародної Хартії відкритих даних. Запевняю, що й надалі, розвиток відкритих даних залишатиметься одним із пріоритетів нашої роботи. Відкриті дані міста – це не лише підвищення рівня прозорості, відкритості та ефективності діяльності міської влади, а й нові можливості для залучення інвестицій, реалізації соціально важливих та комерційних проектів», – наголосив міський голова Олександр Симчишин.

Впродовж минулого року депутати міської ради затвердили Положення про відкриті дані Хмельницької міської ради та прийняли рішення «Про приєднання Хмельницької міської ради та її виконавчих органів до Міжнародної Хартії відкритих даних».

Команда фахівців від міста активно долучалась до реалізації заходів, які були організовані у 2018 році Державним агентством з питань електронного урядування України в партнерстві з проектом Фонду «Євразія» «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах»/TAPAS, за підтримки USAID i UK AID.

В рамках реалізації проекту MyCity створено окремий портал відкритих даних, на якому оприлюднено 14 відкритих реєстрів в режимі реального часу.

На офіційному сайті міської ради та її виконавчих органів оприлюднено більше 300 наборів відкритих даних розпорядників інформації, підключено 12 сервісів та електронних інструментів.

Фахівці ХМКП «Хмельницькінфоцентр» брали участь у навчанні за програмою Open Data Challenge, взяли участь у міжнародному Саміті Open Government Partnership Global в місті Тбілісі (Грузія), стали учасниками програми Open Data Leaders Network.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!