Новини

Про виконання Програми економічного та соціального розвитку Хмельницького йшлося на депутатському дні

Під час чергового інформаційного депутатського дня, який провів секретар Хмельницької міської ради Михайло Кривак, міські обранці детально ознайомилися з виконанням Програми економічного та соціального розвитку міста Хмельницького на 2018 рік.

Про досягнення у даному напрямку депутатів поінформувала заступник начальника управління економіки Хмельницької міської ради Тетяна Пшедзял. Зокрема, зазначила, що Програма економічного та соціального розвитку міста передбачала виконання 320 заходів. На їх реалізацію витрачено з міського бюджету 726,9 млн грн., державного бюджету – 778,7 млн грн, з інших джерел – 48,5 млн грн. Виконано або знаходяться на стадії виконання 274 заходи (85,6%). Решта реалізовуватимуться у наступних періодах.

Так, у 2018 році у Хмельницькому розпочали діяльність нові підприємства, у тому числі з іноземними інвестиціями, нарощували виробничі потужності та впроваджували інноваційні технології діючі виробництва, а саме:

  • розпочали виробництво ТОВ «СЕ Борднетце Україна», ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «2К» (виробництво побутової хімії);
  • збільшують виробничі площі ТОВ «Дювельсдорф Україна», ТОВ «ГРАСС», ТОВ «Карат»;
  • удосконалюють виробничі процеси та обладнання ПАТ «Завод «Темп», ТОВ «Тін Імпекс», ТОВ «Валон-А», ПП «Приватна друкарня», ТОВ «Нейл»;
  • здійснюється будівництво інноваційного сортувального терміналу з сучасним обладнанням компанії «Нова Пошта» (реєстрація місто Хмельницький).

З інформацією про виконання Програми економічного та соціального розвитку міста за 2018 рік можна ознайомитись тут.

Під час засідання депутати міської ради цікавилися станом відновлення роботи Хмельницького аеропорту, питанням створення у місті індустріального парку, зокрема внесенням його до реєстру парків України, влаштуванням зелених зон та підземних паркінгів поблизу новобудов міста тощо. Активну участь в обговоренні Програми взяли депутати Олександр Василишин, Богдан Міхняк і Сергій Золотухін.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!