Новини

Для п’ятикласників та представників Асоціації міст України провели спільну екскурсію

У Хмельницькій міській раді відбулася екскурсія для п’ятикласників Хмельницького колегіуму ім. В. Козубняка, у якій також взяли участь учасники секції Асоціації міст України, які сьогодні працюють у Хмельницькому.

На початку школярів привітала керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій, яка побажала дітям цікавої та пізнавальної екскурсії. У ході візиту діти ознайомилися із історією становлення місцевого самоврядування, очільниками Хмельницького та розвитком рідного міста.

Під час другої частини екскурсії школярі працювали у сесійні залі міської ради. Юлія Сабій розповіла присутнім про процес виборів міського голови та депутатів міської ради, ознайомила із складом міської ради. Так, наймолодшим депутатом є Анастасія Вікторівна Ярова, якій 24 роки, а найстаршим Лев Васильович Бірюк, якому уже 74 роки. Наголосила також на необхідності злагодженої роботи міського голови та депутатського корпусу.

Діти із свого числа обрали міського очільника, який призначив секретаря міської ради та заступників. Під час спілкування із тимчасово обраним мером п’ятикласників цікавили питання покращення стану доріг, озеленення міста, будівництво притулків для тварин, підвищення рівня життя та інші. Обговорили також позитивні риси, якими має володіти міський голова, щоб якісно працювати на користь громади міста.

Під час екскурсії Юлія Сергіївна наголосила, що надзвичайно важливо гарно навчатися, мати мету та докладати максимум зусиль для її досягнення, адже з часом кожен із присутніх дітей може прийти працювати депутатом міської ради чи навіть міським головою Хмельницького.

На згадку про цікаву екскурсію Юлія Сабій передала учням Хмельницького колегіуму ім. В. Козубняка, від Хмельницького міського голови Олександра Симчишина, вітальну листівку із побажанням зростати сильними, розумними, вільними та щасливими людьми.

На завершення екскурсії школярі обрали наступних візитерів міської ради. Ними стали учні НВО №5 ім. С.Єфремова.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!