Новини

Керівників комунальних підприємств навчать як правильно продавати свої послуги

Сьогодні керівники комунальних підприємств Хмельницького почали працювати в рамках тренінгу «Організація продажів робіт та послуг». Організатором навчання виступив відділ планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств міста Хмельницької міської ради. Із очільниками комунальних підприємств працюють кваліфіковані психологи та тренери Оксана Афадєєва та Вікторія Муха.

«Ефективність роботи комунальних підприємств (збільшення дохідності, покращення якості надання послуг) багато в чому залежить від організації продажів робіт та послуг на підприємстві, якості роботи з партнерами та населенням. У комунальних підприємств є своя специфіка роботи, специфіка надання послуг. Так, у більшості підприємств основний вид діяльності (основні види послуг) вказані в установчих документах (наприклад, МКП "Хмельницьктеплокомуненерго", МКП "Хмельницькводоканал", управляючі муніципальні компанії та інші) і основний дохід вони отримують від надання основних видів послуг. При цьому, майже кожне комунальне підприємство надає також додаткові послуги, виконує додаткові роботи. Так, в 2018 році доходи комунальних підприємств міста від виконання додаткових робіт та послуг склали 50952,9 тис. грн», – сказав на початку роботи завідувач відділу планування діяльності та стратегічного розвитку підприємств міста Хмельницької міської ради Едвард Тришневський.

Цей тренінг складається з двох частин. Під час роботи учасники будуть навчатися як ефективно продавати свої послуги, що потрібно зробити, щоб послуги придбали саме у них, розглянуть стратегії продажів. Також поговорять про те, як зробити рекламу працюючою, як побудувати процес продажів. Але найголовнішим завданням навчання – донести керівникам, що саме вони відповідальні за делегування, за навчання працівників, які мають надавати ці послуги.

У ході роботи учасники тренінгу зупиняться на розгляді таких понять як проактивна та реактивна позиція в продажах.

Для тих, хто вперше бере участь у подібному тренінгу, він корисний отриманням базових знань і тренуванням основних навичок. Для тих, хто раніше брав участь в навчаннях на схожі теми та тривалий час працює – тренінг буде корисний систематизацією знань та досвіду.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!