Новини

Усі діти Хмельницького охоплені первинною медичною допомогою

За даними Центрів первинної медико-санітарної допомоги станом на 1 лютого 2019 року лікарі первинної ланки заключили 202 тис. 962 декларації, що складає 76,4% від кількості наявного населення в місті Хмельницькому. Педіатри заключили 52 тис. 274 декларації, тобто 102,56% від зареєстрованих в місті дітей. Отже, все дитяче населення міста охоплено первинною медичною допомогою. Як свідчать дані, з міськими лікарями заключили декларації і ті батьки, діти яких зареєстровані поза межами міста.

В місті понад 200 лікарів первинної ланки підписують декларації на надання первинної допомоги, 37 лікарів вже набрали необхідну кількість пацієнтів. В тому числі 16 лікарів загальної практики-сімейних лікарів та 21 педіатр.

Більше 70% дорослих визначилися з вибором сімейного лікаря. Аналізуючи вікову структуру дорослих декларантів, слід зазначити, що у категорії 65 років і старші вибрали сімейного лікаря 98,85% хмельничан. У віковій категорії 40-64 роки декларації уклали 69,32% мешканців та у категорії 18-39 років - лише 60,75%.

У Міністерстві охорони здоров'я радять українцям укласти декларацію із сімейним лікарем до липня. Адже безплатно послуги отримати можна буде лише за скеруванням від сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

Нагадаємо, що у липні 2019 року стартує другий етап медичної реформи, який торкнеться діагностики. Зокрема, за направленням сімейного лікаря, пацієнт гарантовано отримає понад 50 медичних послуг безкоштовно. В подальшому за інші потрібно буде заплатити.

У випадку якщо пацієнт звертається без направлення сімейного лікаря, навіть у комунальній поліклініці, потрібно буде заплатити за обстеження та медичну послугу.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!