Проекти рішень міської ради

Про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках і скверах м.Хмельницького

 

Про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках і скверах м.Хмельницького

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету та з метою вдосконалення і впорядкування розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках і скверах м.Хмельницького, керуючись Законами України «Про благоустрій населених пунктів», «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи «Порядок розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», затверджений наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 21.10.2011 №244, «Правила роботи закладів (підприємств) ресторанного господарства», затверджених наказом Міністерства економіки та з питань європейської інтеграції України від 24.07.2002 №219, Правилами благоустрою території міста Хмельницького в редакції затвердженій рішенням міської ради від 25.06.2014 №71 із внесеними змінами та доповненнями, міська рада:

ВИРІШИЛА:

1. Доручити управлінню архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів спільно із  управлінням торгівлі, управлінням  екології та контролю за благоустроєм міста, балансоутримувачами, до 01 березня 2019 року розробити комплексні схеми розміщення  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності (надалі – КС) у відповідних зонах парків ім.М.К.Чекмана, ім.І.Франка, скверу ім.Т.Г.Шевченка, дендропарку «Поділля». Для парків «Молодіжний», «Подільський», «Заріччя»  КС розробляються за наявності подання балансоутримувача  на міського голову.

2. Установити наступне:

2.1. КС у відповідних зонах парків ім.М.К.Чекмана, ім.І.Франка, «Молодіжний», «Подільський», «Заріччя», скверу ім.Т.Г.Шевченка, дендропарку «Поділля» затверджуються виконавчим комітетом.

2.2. Розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках та скверах м.Хмельницького відбувається на конкурсних засадах виключно у відповідних зонах на місцях, визначених комплексними схемами розміщення таких споруд.

2.3. Затвердити Порядок розміщення у парках та скверах м.Хмельницького тимчасових споруд  для провадження підприємницької діяльності (додаток 1).

2.4. Форма договору особистого строкового сервітуту для розміщення тимчасових споруд у парках та скверах міста Хмельницького затверджується виконавчим комітетом .

2.5. Установити, що розрахунок початкової ціни реалізації  лоту за розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках та скверах проводиться за формулою:

 

П =  Вм х S х Кф,,

де:

П – місячна плата за розміщення тимчасової споруди, грн.

Вм – річна вартість об’єкту благоустрою, яка дорівнює вартості 1 м2  земельної ділянки у відповідному місці, грн. Для розрахунку місячної плати за розміщення об'єктів суб’єктам господарювання – переможцям конкурсу за основу береться розмір плати за договором особистого строкового сервітуту, встановлений під час електронних торгів.

S  –  площа тимчасової споруди, м2;

Кф – коефіцієнт функціонального використання тимчасової споруди торговельного призначення  для здійснення підприємницької діяльності  затверджується виконавчим  комітетом.

2.6. Встановити наступне:

2.6.1. тимчасово до затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності відповідного парку (скверу);

2.6.1.1. управлінню архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів при наявності згоди балансоутримувача парку (скверу) продовжити термін діючих на час прийняття даного рішення паспортів прив'язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках (скверах) міста на три місяці;

2.6.1.2. балансоутримувачам парків (скверів) у разі належного виконання умов діючих на момент прийняття даного рішення договорів пайової участі в утриманні об'єкта благоустрою та при наявності паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності  продовжити дію даних договорів на термін дії паспорта прив'язки  тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності;

2.6.2. тимчасово після затвердження комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності відповідного парку (скверу);

2.6.2.1. управлінню архітектури та містобудування департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів за умови відповідності місць розташування тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності комплексній схемі розміщення тимчасових споруд відповідного парку (скверу) при наявності згоди балансоутримувача парку (скверу) продовжити термін діючих на час прийняття даного рішення паспортів прив'язки тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності у парках (скверах) міста на три місяці;

2.6.2.2. балансоутримувачі у разі належного виконання умов діючих на момент прийняття даного рішення договорів пайової участі в утриманні об'єкта благоустрою та при наявності паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності  мають право щоразу по закінченню продовжувати дію даних договорів  на термін дії паспорта прив'язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності.

3. Відповідальність за виконання рішення покласти на заступників міського голови А.Бондаренка, В.Гончарука, А.Нестерука, управління торгівлі, управління архітектури та містобудування, управління житлово-комунального господарства.

4. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

 

Міський голова О.Симчишин

File link
Size: 218 КБ
Extension: pdf

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!