Новини

Хмельничан закликають долучатися до акції «Бібліотека українського воїна»

Уже майже чотири роки минуло з того часу, як бібліотеки Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи оголосили про свою участь у Всеукраїнській акції «Бібліотека українського воїна».

Акцію ініціювало Міністерство культури України. Координатором стала Національна бібліотека України ім. Ярослава Мудрого. Мета – підтримка бойового духу та патріотичного виховання українських військовослужбовців.

За чотири роки спільними зусиллями бібліотечних працівників, подільських письменників та читачів (загалом знайшлося понад 120 небайдужих) вдалося зібрати та передати військовим частинам 406 примірників книг. До того ж оформили передплату трьох газет для жителів Луганської області.

Акція триває. Перевага надається винятково україномовним книгам (це можуть бути і переклади світової літератури українською мовою). Найгострішою залишається потреба у виданнях, присвячених історії становлення України, її автентичній культурі, визначним борцям за незалежність та соборність.

До участі запрошуються не тільки користувачі міських книгозбірень, а й громадські, волонтерські організації – загалом усі жителі міста Хмельницького, хто хоче підтримати наших воїнів книгою, друкованим українським словом.

Збір літератури здійснюється у всіх бібліотеках-філіях Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи, які працюють у різних мікрорайонах міста.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!