Новини

Команда «Діти Плоскирова» НВК №7 – переможець другої півфінальної гри брейн-рингу «Моя позиція»

Четвертий рік поспіль Хмельницька міська рада організовує для учнів п’ятих класів закладів загальної середньої освіти міста брейн-ринг «Моя позиція», під час якого школярі змагаються на кращі знання про історію та сучасність місцевого самоврядування у рідному місті. Друга півфінальна гра відбулась у Палаці творчості дітей та юнацтва. Участь у ній взяли команди тих шкіл, які впродовж листопада та грудня побували на екскурсії у міській раді, а саме: «Діти Плоскирова» НВК №7, «Краяни» ЗОШ №22, «Vivat, ліцей» ліцею №17 та «VIP Хмельницький» СЗОШ №29. Кожна команда складалась з шести учасників на чолі з капітаном.

У першому раунді зійшлися команди «Діти Плоскирова» і «Краяни», у другому – «VIP Хмельницький» і «Vivat, ліцей».

Брейн-ринг складався з п’ятьох традиційних конкурсів: «Тематичний», «Ребуси», «Чорна скриня», «Визначні місця Хмельницького» та «Битва капітанів». Відповідаючи на запитання ведучої в умовах обмеженості часу, учні всіх команд виявили неабияку кмітливість, ерудицію та винахідливість, продемонстрували хороші знання з місцевого самоврядування.

У підсумковому двобої зійшлися учнівські команди шкіл, які знаходяться у мікрорайоні Гречани: «Діти Плоскирова» НВК № 7 та «VIP Хмельницький» СЗОШ № 29. У результаті абсолютним переможцем другого півфіналу брейн-рингу «Моя позиція», найрозумнішою і найкмітливішою стала команда учнів НВК №7 «Діти Плоскирова».

Між раундами брейн-рингу були музичні хвилинки, під час яких учасники змагань разом з активними вболівальниками – однокласниками та учителями, із задоволенням виконували відомі усім пісні, зокрема улюблену – «Діти України».

Своє мистецтво усім присутнім дарували учасники творчих колективів Палацу творчості дітей та юнацтва.

У п’ятницю, 18 січня о 12.00 у Палаці творчості дітей та юнацтва відбудеться фінальна гра між командами учнів п’ятих класів, переможцями двох півфінальних ігор – НВК №9 та НВК №7.

Як зазначила під час підбиття підсумків півфінальної гри керуюча справами виконавчого комітету, ініціатор та ідейна натхненниця екскурсій міською радою, брейн-рингу «Моя позиція» та багатьох інших освітніх проектів Юлія Сабій, традиційно на переможця фіналу чекає головний приз від міського голови – поїздка до Києва для екскурсії Верховною Радою України.

«Мрії здійснюються, якщо над ними постійно й наполегливо працювати. Ця інтелектуальна гра для вас надзвичайно важлива, бо це є і ваше майбутнє. Нехай у вашому дорослому житті все вдасться й усе, про що ви сьогодні мрієте, обов’язково здійсниться. А сьогодні ви усі - молодці!» - зазначила керуюча справами Юлія Сабій, звертаючись до школярів.

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!