Новини

Створення Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру покращить якість надання медичних послуг хмельничанам

Депутати Хмельницької міської ради прийняли рішення про злиття Хмельницьких міських поліклінік №1, №2, №3, №4 та комунального закладу «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» та створення на їх базі комунального підприємства «Хмельницький міський лікувально-діагностичний центр» Хмельницької міської ради. Рішення було прийнято в рамках реформи медичної галузі, а саме вторинної ланки.

За словами начальника управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Бориса Ткача, такий крок зробить лікарів доступнішими для пацієнтів. Адже саме пацієнт обиратиме фахівця, до якого матиме довіру та бажання отримати консультацію.

Якщо пацієнт захоче пройти усі потрібні обстеження на базі одного закладу він може це зробити, адже медичний персонал скорочувати не будуть. Проте якщо хворий проживає в центрі, а має бажання звернутися до фахівця, що працює у медичному закладі, який територіально не є близьким до місця проживання, то може це зробити без будь-яких проблем. Якщо раніше в реєстратурі могли відмовити у видачі талончика, бо хворий територіально не закріплений за даним медичним закладом, то після утворення Хмельницького міського лікувально-діагностичного центру пацієнт може звертатися до спеціаліста в будь-якому медичному закладі. Все буде залежати від бажання пацієнта та завантаженості фахівця.

Також в рамках цього реформування в міському бюджеті закладено майже 1 млн 300 тис. грн на придбання комп’ютерної техніки для оснащення поліклінік, що також позитивно вплине на якість надання послуг.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!