Новини

Важливість отримання Томосу обговорили в міській раді

Митрополит Хмельницький та Кам’янець-Подільський Антоній зустрівся із представниками міської влади. Під час спілкування присутні обговорили питання надання Томосу та створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Владика Антоній розповів про важливість цього документу, звернувся до історичних аспектів, поділився враженнями від участі в Об’єднавчому Соборі, який відбувся 15 грудня у Києві, розповів присутнім наскільки нелегко було обрати Предстоятеля спільної церкви і як учасники Собору відчували увесь тягар відповідальності, який випав на їх долю.

Загалом зустріч відбулася у формі діалогу. Присутніх цікавили механізми переходу парафій до Єдиної Помісної Православної Церкви. Владика Антоній розповів, що процес нелегкий, але історично надзвичайно важливий. Також він наголосив, що силою ніхто не буде діяти. Все буде відбуватися спокійно і без порушення законодавства.

«Отримавши Томос, який є своєрідним паспортом для церкви, ми з’єднаємо душу й тіло нашої держави, адже отримавши в 1991 році незалежність державну, ми не мали незалежності духовної», - наголосив Владика.

Також Владика Антоній подякував владі міста за співпрацю із Духовною радою міста Хмельницького та закликав активно долучати священнослужителів до міських справ.

На завершення зустрічі заступник міського голови Галина Мельник подякувала Високопреосвященнішому Антонію за цікаву, змістовну розмову та за особисту активну державницьку позицію.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!