Новини

Хмельничани вшанували пам’ять В’ячеслава Чорновола

24 грудня справжньому патріоту української держави В’ячеславу Максимовичу Чорноволу виповнився б 81 рік. З цієї нагоди керівництво міста, області, побратими В’ячеслава Чорновола та небайдужі хмельничани поклали квіти до пам’ятника політичному діячеві, одному із засновників і багаторічному лідеру РУХу.

На початку до присутніх звернувся голова обласної організації Народного Руху України Ігор Клюс, який зазначив, що завдяки В’ячеславу Максимовичу Чорноволу і Народному Руху України 1991 року наша країна стала незалежною. І це дуже багато значить для усіх нас, адже В’ячеслав Чорновіл увесь час мріяв про те, щоб Україна й українці стали українцями у повному розумінні цього слова, справжньою державницькою нацією.

Звертаючись до учасників заходу з короткою промовою, заступник міського голови Галина Мельник наголосила на значному вкладі Народного Руху України у здобутті незалежності нашої Батьківщини. Представник міської влади зазначила, що хмельничани свято шанують пам’ять про В’ячеслава Чорновола, який своїм жертовним служінням Батьківщині надихнув мільйони людей вірою у те, що Україна відродиться і постане як квітуча європейська демократична держава.

Сьогодні мужні воїни, патріоти України захищають незалежність і територіальну цілісність нашої держави на Сході України. Заступник міського голови побажала усім віри у краще майбутнє України, де буде усім комфортно жити, де усі громадяни пишатимуться своєю країною, відчуватимуть себе повноцінними українцями і повноцінною нацією.

Свідченням глибокої шани хмельницької громади до Великого Героя є перейменування рішенням міської ради однієї з вулиць міста на честь В’ячеслава Чорновола. Його ім’я присвоєно, за ініціативи педагогічного колективу, загальноосвітній школі №18. Відкрито пам’ятник В’ячеславу Чорноволу на одній з центральних вулиць нашого міста – Соборній.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!