Новини

«16 днів проти насильства»

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Здебільшого протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки.

Подібні дії з боку насильника приводять до негативного фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

Насильство в сім’ї є серйозним порушенням прав людини та родини, які держава має відстоювати та захищати.

У рамках Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок та проведення обласної акції «16 днів проти насильства» служба у справах дітей Хмельницької міської ради розробила заходи, які будуть проводитися працівниками служби до 10 грудня 2018 року:

  1. Виготовлення і розповсюдження буклетів на теми: «Захисти себе від домашнього насильства», «Протидія домашньому насильству: як допомогти собі та родині?»;
  2. Проведення профілактичних бесід із членами сімей, щодо яких надходили повідомлення про вчинення насильства в сім’ї;
  3. Відвідування дітей, які перебувають на обліку в службі як такі, що зазнали насильства в сім’ї, проведення профілактично-роз’яснювальних бесід із батьками;
  4. Участь у правоосвітньо-профілактичних зустрічах з батьківськими колективами та учнями у навчально-виховних закладах міста.

28 листопада  працівники служби у справах дітей спільно з департаментом освіти та науки провели семінар для заступників директорів з виховної роботи загальноосвітніх закладів міста на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству та жорстокому поводженню щодо дітей». Присутніх ознайомили із змінами в законодавстві, законодавчо-нормативною базою, порядком взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення. Розповсюджено буклети на теми: «Захисти себе від домашнього насильства», «Протидія домашньому насильству: як допомогти собі та родині?»

 

 

За матеріалами служби у справах дітей

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!