Новини

Міська програма співфінансування капітального ремонту житлових будинків в дії

Аби виконати капітальні ремонти у багатоповерхових житлових будинках міста діє «Програма співфінансування робіт з капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків м. Хмельницького на 2017-2022 роки». Саме цією програмою цьогоріч скористалися мешканці багатоповерхових будинків № 82, що на проспекті Миру, № 99 на вулиці Кам’янецькій та № 8 на Старокостянтинівському шосе. У цих будинках замінили старі дерев’яні вікна у під'їздах на сучасні енергозберігаючі.

Також виконуються ремонтні роботи із заміни вікон у багатоповерхівках на вулицях Кам’янецькій, 48, Проскурівській, 85, які планується завершити до кінця року. Виконання аналогічних робіт заплановано ще у шести житлових будинках, розташованих за адресами: пров. Іподромний, 2; вул. Лікарняна, 1; Інститутська, 20/1; вул. Бандери, 5; вул. Попова, 9; Старокостянтинівське шосе, 10. Вже укладено відповідні угоди.

У рамках програми співфінансування виконуються й інші ремонтні роботи. До прикладу, з реконструкції покрівель багатоквартирних житлових будинків. Замовником ремонтних робіт є управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради, яке залучає для їх виконання підрядні організації.

За інформацією відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління, від початку року в рамках програми співфінансування відремонтовано покрівлі у восьми багатоповерхівках міста, які знаходяться за адресами: вул. Пилипчука, 4; вул, Подільська, 149; Старокостянтинівське шосе, 26; вул. Проскурівська, 64; вул, Деповська, 1; вул. Свободи, № 8 Б; вул. Подільська, 137; вул. Лікарняна, 1.

А в будинку № 49 на вулиці І. Франка замінено на нові вхідні двері.

Нагадаємо, відповідно до програми, частина коштів фінансується з міського бюджету, решту сплачують мешканці багатоквартирних будинків. Частка мешканців у співфінансуванні залежить від віку будинку: від 10 до 25 років співвідношення становитиме 40% (з міського бюджету) на 60 % (сплачують мешканці); від 25 до 50 – 60% на 40%; старші 50 років – 80% на 20%. Чим старший будинок, тим менше доведеться сплачувати мешканцям багатоповерхівки.

Дія програми поширюється на співвласників багатоквартирних житлових будинків (власників квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку (гуртожитку)), що перебувають в управлінні (на балансі, обслуговуванні) житлово-комунальних організацій всіх форм власності (управляючих муніципальних компаній) та ОСББ.

Аби скористатися програмою співфінансування, необхідно звернутися до управління житлово-комунального господарства міської ради за адресою: м. Хмельницький, вул. Проскурівська, 1, тел.: 79-57-65.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!