Новини

Відомий письменник Андрій Кокотюха поспілкувався із хмельницькими школярами та анонсував вихід фільму «Червоний. Без лінії фронту»

Несподіваний гість завітав сьогодні на освітянський захід, який проходив у Хмельницькій міській раді. Із хмельницькими старшокласниками поспілкувався сучасний український письменник-белетрист, автор історичного роману «Червоний» Андрій Кокотюха. Під час розмови він зазначив, що Революція Гідності не була марною, адже сьогодні ми маємо те на що просто не звертаємо уваги.

«У 2018 році вийшло 49 українських фільмів, тоді коли п’ять років тому він був лише один. Дитяча література представлена широким спектром. Українська музика популярна та користується попитом. Дуже важливо, щоб ми читали українське, слухали українське, дивилися українське», - наголосив відомий автор.

Також Андрій Кокотюха представив присутнім трейлер фільму «Червоний. Без лінії фронту», який розповідає історію становлення головного героя Данила Червоного на шлях визвольної боротьби. У прокат фільм вийде наступного року.

Під час диспуту «Ще не вмерла Україна!... Але вона ще й не ожила!!!» присутні згадали події Революції на граніті, Помаранчевої революції та Революції Гідності. Це значимі віхи новітньої української історії, які мали величезний вплив на здобуття Україною незалежності. Під час спілкування молодь з цікавістю слухала спогади учасників революцій, російсько-української війни, волонтерів, які теж були присутні на заході. Школярі мали унікальну можливість вислухати спогади та враження очевидців тих подій.

Не обійшлося і без мистецького подарунку. Так, учасник Революції Гідності та подільський бард Ігор Білий подарував присутнім свою пісню, присвячену подіям на майдані.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!