Проекти рішень виконавчого комітету

Про затвердження порядку надання і розміри одноразової грошової допомоги деяким категоріям громадян

Про затвердження порядку надання і розміри одноразової грошової допомоги деяким категоріям громадян

              

         Розглянувши клопотання управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради та керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

          1. Затвердити порядок надання і розміри одноразової грошової допомоги деяким категоріям громадян згідно з додатком.

          2. Рішення виконавчого комітету міської ради від 12.04.2012 року № 321 «Про затвердження порядку надання і розміри одноразової грошової допомоги деяким категоріям громадян» зі змінами та доповненнями визнати таким, що втратило чинність.

          3. Контроль за виконанням рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення.

 

   Міський голова   О. Симчишин

 

                                                                                               Додаток

                                                                                                до рішення виконавчого комітету

 від   _____    _____2018 р. № ____                                                                                        

 

П О Р Я Д О К

 

надання і розміри одноразової грошової допомоги

деяким категоріям громадян

 

           1. Одноразова грошова допомога (далі – грошова допомога) надається мешканцям міста, які її гостро потребують (протягом тривалого періоду хвороба, оперативне лікування, пожежа, стихійне лихо, внаслідок якого завдано збитку житлу, майну потерпілого або його здоров`ю; крадіжка і т. п.), а також громадянам, що через певні обставини опинились в скрутному та безвихідному матеріальному стані на території міста та громадянам, які залишили місця проживання внаслідок тимчасової окупації Автономної Республіки Крим або у зв’язку з проведенням операції Об`єднаних Сил на території України.

2. Підставою для надання грошової допомоги є заява громадянина, до якої додається повний пакет документів, а саме:

          - копія паспорта (1, 2 сторінки та  сторінка з реєстрацією) або копія ID-паспорта та копія довідки про місця реєстрації проживання особи;

          - копія реєстраційного номера облікової картки платника податків або серія та    номер паспорта з відміткою про відмову від прийняття такого номера;

          - довідка, що підтверджує обґрунтованість звернення (довідка з медичного закладу чи виписні епікризи зі стаціонарного лікування, термін дії яких не перевищує одного року з дня видачі, нещасний випадок і т. д.), для осіб з інвалідністю I групи – довідка МСЕК;  учасникам антитерористичної операції, учасникам операції ОС – копія посвідчення учасника бойових дій.

          При наданні грошової допомоги понад 1000 грн. проводиться обстеження житлово-побутових умов заявника, про що складається акт, який затверджується начальником управління праці та соціального захисту населення або його заступником.

           3. Обмеження при наданні одноразової грошової допомоги:

- допомога надається не більше одного разу протягом бюджетного поточного року ;

- у разі повторного звернення громадянина за допомогою протягом бюджетного року головний розпорядник коштів повідомляє заявника про відмову у наданні допомоги.

Відповідальність за наявність повного пакету документів покласти на відділ роботи із зверненнями громадян. У разі подання неповного пакету документів заява громадянина не розглядається.

          4. Грошова допомога надається громадянам, визначеним п.1 цього Порядку відповідно до розпорядження управління праці та соціального захисту населення в межах видатків, затверджених бюджетом міста, в розмірі:

- до 200 грн. включно за заявою на ім’я начальника управління праці та соціального захисту населення;

-  до 500 грн. включно за заявою на ім’я заступників міського голови;

-  до 1000 грн. включно за заявою до депутатів міської ради;

- до 1000 грн. включно за заявою на ім’я міського голови та секретаря міської ради.

          Грошова допомога у розмірі більше 1000 грн. до 7000 грн. надається на підставі рішення виконавчого комітету за заявою громадянина на ім’я міського голови.

          У разі, коли одержувач допомоги до 01 грудня  бюджетного року подав  всі документи, зазначені у пункті 2 цього Порядку, але не отримав кошти у відповідному бюджетному році з незалежних від нього причин, допомога виплачується у наступному бюджетному році. При цьому за таким одержувачем допомоги зберігається право на звернення за допомогою у тому ж бюджетному році, крім одержувачів, яким визначена допомога у розмірі більше 1000 грн.

          5. Для іногородніх осіб, які за певних обставин потрапили в скрутне матеріальне становище (крадіжка в дорозі, транспортна пригода, раптова хвороба) до заяви додається документ з державної установи (поліції, лікарні), що засвідчує даний випадок.

          6. Вдруге грошова допомога може бути надана у розмірі більше 1000 грн., як виняток, у разі виникнення надзвичайних обставин (пожежа, тяжка хвороба, оперативне лікування) та повторного звернення громадянина на ім’я міського голови на підставі рішення виконавчого комітету.

            7. Контроль за цільовим використанням коштів на виплату грошової допомоги та веденням обліку громадян, яким надана грошова допомога, покладається на управління праці та соціального захисту населення. Виплата грошової допомоги здійснюється відповідно до виплатних відомостей на поштових відділеннях зв’язку за місцем проживання або перераховується на особистий рахунок заявника.

         

    Керуючий справами  виконавчого комітету      Ю. Сабій

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!