Новини

«Різні можливості – рівні права»

Цікаво, продуктивно й емоційно на базі Рекреаційного центру сімейного типу по відновленню здоров’я дітей з інвалідністю та інших груп населення з обмеженими можливостями «Берег надії» пройшов триденний виїзний семінар на тему: «Різні можливості – рівні права», за участі головних спеціалістів Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради, педагогічних працівників Хмельницького ІРЦ № 1, ЗОШ № 21, НВК № 7, СЗОШ № 32, СЗОШ № 8, ДНЗ № 34, 36, 43, 45, 56 для сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами. Захід, який тривав з 9 до 11 листопада відбувся за сприяння Хмельницької міської ради.

На семінар були запрошені мами, які виховують дітей з особливими потребами. Це перша спроба проведення заходу в такому форматі (2 лінійки заходів): окремо для мам (анкетування, тренінгові заняття, майстер-класи) і для дітей (корекційні заняття засобами арттерапії, велопрогулянки). Мета семінару: з’ясувати потреби та нагальні проблеми мам, дати їм можливість висловитися, знайти однодумців, відпочити та поповнити свій психологічний ресурс, отримати нові знання і цінний досвід.

Вчителі-дефектологи розкрили мамам суть корекційної роботи з дітьми та шляхи її реалізації. У ході семінару радилися, вивчали та обмінювалися досвідом.

Протягом трьох днів учасники семінару не лише навчалися, а й проводили гарно час. З волонтерським концертом на захід завітала Творча сотня «Рух до перемоги» у складі поетеси Оксани Радушинської, артистів Хмельницької обласної філармонії Олени Мишляковської-Урбанович, Яни Гарматюк-Грицюк, Марини Клишман, викладача Хмельницького музичного коледжу ім. В. Заремби Ігоря Грінькевича і студентки Вікторії Родюк та наймолодшої волонтерки Каріни Мишляковської.

Підтримати мам в рекреаційний центр завітала сім’я Басенків, у якій виховується дитина з особливими потребами. По завершенню музичного виступу учасники семінару вирушили на прогулянку до джерела Святого Онуфрія, у Свято-Преображенський жіночий монастир та зоокуточок.

Під час семінару учасники відвідали державний історико-культурний заповідник «Межибіж».

Дякуємо всім, хто протягом трьох днів працював у команді, ділився своїм досвідом і знаннями, щиро дбав про «особливих» дітей і їхнє майбутнє. Команда була мотивована, а підсумки семінару засвідчили живий інтерес і творчий потенціал педагогів, відкритих до роботи з дітьми з особливими потребами.

Спілкування учасників семінару пройшло у щирій, теплій атмосфері та залишило по собі масу позитивних емоцій із неприхованим бажанням зустрітися знову.

 

 

За інформацією департаменту освіти та науки 

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!