Новини

Хмельницькі ракетники відзначають 21-у річницю від дня створення військової частини

Сьогодні, 9 листопада, військова частина А 4239 відзначила двадцять першу річницю від дня створення. З цієї нагоди на плацу відбулися урочистості, в яких взяв участь і привітав зі святом військових секретар міської ради Михайло Кривак.

“У нелегкі часи російсько-української війни Хмельницька міська рада вже третій рік, завдяки затвердженій програмі, фінансово допомагає місцевим військовим частинам. Зокрема, й вашій. Сподіваємося, що це додасть вам могутності й при потребі ви зможете вогняним смерчем зупинити ворога. Бажаю вам від імені міського голови, депутатського корпусу й виконавчого комітету міцного здоров’я, особистого щастя та успіхів у бойовій підготовці”, — побажав секретар міської ради.

Особовий склад бригади сьогодні стоїть на захисті східних кордонів держави та виконує завдання у складі Операції Об’єднаних сил. Усі роки хмельницькі ракетники демонстрували високу професійну майстерність, відповідальність і витримку, вірність присязі та військовому обов’язку.

Кращих військовослужбовців було нагороджено відзнаками Президента України, командувача ракетних військ і артилерії та відзнаками міської влади.

Після урочистої частини відбулося освячення та відкриття новозбудованого храму на честь святого мученика Нестора Солунського, свято якого відзначається саме 9 листопада. Церемонію освячення провів митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський УПЦ КП Антоній.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!