Новини

Хмельничани просять облаштувати безпечний перехід на вулиці Інститутській

Відділ роботи зі зверненнями громадян міської ради повідомляє, що, відповідно до пункту 4.3. "Порядку розгляду електронної петиції, адресованої Хмельницькій міській раді", затвердженого рішенням сесії міської ради від 27.01.2016 року, міському голові направлено для розгляду електронну петицію "Безпечний перехід", збір підписів на підтримку якої завершено.

Станом на 8 листопада петицію підписали 514 осіб з 500 необхідних.

Текст петиції: "Ми, студенти та викладачі ХНУ, а також мешканці прилеглих будинків, занепокоєні тим, що пішохідні переходи на вул. Інститутській (біля студентських гуртожитків, університету та магазину «Ретекс») перебувають у неналежному стані. Це є однією із причин травмування людей та створення ДТП. А на пішохідний перехід (біля стоянки поблизу навчального корпусу №4 ХНУ) узагалі зробили виїзд від ТЦ «Delicate», також на зупинці громадського транспорту «Університет», коли зупиняється кілька великогабаритних міських транспортних засобів (автобус, тролейбус), унеможливлюється безпечний перехід через дорогу по пішохідному переходу, оскільки вихід пасажирів відбувається на самому пішохідному переході. Виходячи з вищесказаного, просимо Вас встановити обмеження швидкості та облаштувати повноцінну зупинку з карманом, а також удосконалити виїзд з території ТЦ «Delicate»!".

Автор: Чулюк Дмитро Олександрович

Дата початку збору підписів: 23 жовтня 2018 р.

Згідно з пунктом 4.5. згаданого вище рішення сесії міської ради та статті 151 Статуту територіальної громади м. Хмельницького, міський голова доручить розгляд петиції компетентним виконавчим органам з наступним розглядом на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!