Новини

Черговий тролейбус відновлюють на базі ХКП «Електротранс»

Максимальне збереження в робочому і безпечному стані тролейбусів і автобусів, які ХКП «Електротранс» використовує для перевезень пасажирів на міських маршрутах – важливе завдання. Вагомою складовою в реалізації цієї задачі є відновлювальні ремонти транспортних засобів. До того ж, такі ремонти є значно менш витратним порівняно з витратами на придбання нового транспорту.

Зараз триває відновлювальний ремонт тролейбуса «Дніпро Е-187». Такий ремонт – процес трудомісткий і багатоетапний. В ході його проведення замінюється зовнішня обшивка, перевіряються і замінюються вузли рами, ходової частини, обробляються антикорозійною речовиною всі частини, що пошкоджені корозією, робиться часткова заміна проводки і елементів панелі приладів, відновлюється пневматика. Відновлювальний ремонт включає й заміну внутрішньої обшивки салону, пасажирських крісел, ґрунтування і фарбування зовнішніх поверхонь обшивки, всі інші необхідні роботи.

Загалом, за сприятливих умов, повне проведення відновлювального ремонту триває орієнтовно 4 місяці. На жаль в сучасних реаліях тривалість ремонту збільшується – відключення електроенергії, брак спеціалістів подовжують час проведення ремонтних робіт.

Витрати підприємства на кожен відновлювальний ремонт становлять орієнтовно 700-800 тисяч гривень, що в 15-20 разів менше порівняно з витратами на купівлю нового тролейбуса.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!