Новини

Олександр Симчишин зустрівся із представниками ЄС

"Зустрівся із Жосленом Корнетом, керівником відділу «Відбудова, енергетика, інфраструктура та довкілля» Представництва ЄС в Україні та делегацією представників ЄС. Приємно, що ми маємо таких надійних партнерів, союзників, які дають нам можливість реалізовувати хороші та важливі проєкти за грантові кошти.

Разом із представниками ЄС відвідали об’єкти, які будуємо за кошти Євросоюзу.

Головна тема зустрічі - обговорення етапів реалізації проектів, які фінансуються за кошти ЄС в рамках програми «Житло для ВПО». Говорили про будівництво багатоквартирних житлових будинків для внутрішньо переміщених осіб за Програмою підтримки Європейського союзу «Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні». Презентували капітальний ремонт гуртожитку на вул. Інститутській (Програма «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в м. Хмельницькому), реконструкцію нежитлової будівлі на вул. Кам’янецькій під гуртожиток (Програма «Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в м. Хмельницькому). Тільки на цих три прооєкти ми отримали понад 10 млн євро безповоротних грантових коштів з ЄС

Обговорили також реконструкцію каналізаційної насосної станції № 12 в рамках Програми модернізації водного сектору NIP Україна: «Підвищення енергоефективності систем водопостачання та водоочищення»,

Мали розмову і про нові проєкти, наприклад, щодо реконструкції наших котелень з встановленням когенераційних установок для виробництва електроенергії, реконструкцію наших очисних споруд, продовження будівництва другої гілки Чернелівського водогону, термомодернізації бюджетних установ.

Домовилися, що презентуємо 4-5 нових проєктів для ЄС і будемо розраховувати отримати на них фінансування.

Працюємо далі…", - розповів міський голова Олександр Симчишин у власному телеграм-каналі.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!