Новини

«Лідер читання – 2024» у бібліотеках Хмельницької громади

Читання – це збагачення свого розуму, а книга – «вікно» до знань. Саме з метою залучення дітей до активної участі у культурному житті громади та задля розвитку зацікавленості дітей у читанні в Україні проводиться конкурс «Лідер читання – 2024».

19 червня у Центральній публічній дитячій бібліотеці Хмельницької міської територіальної громади відбувся міський етап конкурсу читання.

15 кращих читачів бібліотек громади зібрались продемонструвати свої кмітливість, ерудованість, знання та обрати справжнього Лідера читання, який буде представляти Хмельницьку міську територіальну громаду в обласній бібліотеці для дітей імені Тараса Шевченка серед кращих книголюбів області.

Конкурс організовується всьоме за сприяння Національної секції Міжнародної ради з дитячої та юнацької книги і Української асоціації працівників бібліотек для дітей. Цьогоріч «Лідер читання – 2024» проходить у рамках реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія».

Міський етап конкурсу проведено у форматі «Весела естафета» та приурочено до Чемпіонату Європи з футболу – Євро-2024. На підтримку нашої збірної всім учасникам і гостям запропоновано одягнути сині або жовті футболки – колір форми збірної України.

Бібліотекарі презентували для відвідувачів тематичні книжкові виставки «Веселі сторінки літа» та «Спорт... Спорт... Спорт».

Під час конкурсу учасники пройшли 5 таймів:

- перший тайм «Казкова розминка» (усна вікторина для розминки);

- другий тайм «Мовознавчий старт» (письмові відповіді на питання з мови та літератури);

- третій тайм «Літературний чемпіонат» (письмові відповіді на питання з літератури);

- четвертий тайм «Фрістайл» (письмові мовознавче завдання);

- п’ятий тайм «Олімпійські перегони» (усні питання спортивної тематики).

За підсумками виконаних завдань члени журі обрали переможців у номінаціях «Кращий мовознавець» – Ковальчук Софія, «Знавець літератури» – Ленюк Вікторія, «Кмітливий книголюб» – Шинкарук Злата, «Юний олімпієць» – Лазоренко Марія.

«Лідером читання – 2024 року» стала Підвербна Валерія – читачка бібліотеки-філії №8 ім. І. Іова. Валерія презентуватиме Хмельницьку міську територіальну громаду на обласному рівні.

«Я із задоволенням взяла участь у конкурсі «Лідер читання» . Коли читаю книги, то відкриваю нові фантазійні світи, але, виявляється, читаючи, можна ще й відкрити для себе нових людей і новий досвід у реальному житті. Тому я вдячна організаторам за неймовірні емоції, гарні подарунки та приємне спілкування. Мені надовго запам'ятаються цікаві конкурси та люди, з якими я сьогодні познайомилася», - поділилася Валерія Підвербна.

Творчі учні класу сольного співу та викладачі Хмельницької школи мистецтв «Заріччя» підготували для присутніх концертну програму. У виконанні зразкового вокального ансамблю «Веселі нотки» пролунали кращі українські пісні, які подарували глядачам гарний настрій і створили святкову атмосферу.

За інформацією ЦБС

Хмельницької міської територіальної громади

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!