Семонешко Віктор Григорович

Семонешко Віктор Григорович

Віктор Семонешко народився 22 листопада 1966 року в селі Тюп Киргизької республіки.

Згодом родина переїхала до Хмельницького.

Віктор мав військову освіту. Закінчив Хмельницьке військове артилерійське училище, з 1984 до 1995 року служив у війську.

Після скорочення в Збройних силах, з 1995 до 2005 року, служив в системі МВС.

З 2008-го Віктор Семонешко працював інженером з техніки безпеки в Хмельницькому міському перинатальному центрі. Був головою профкому.

Був щирою, позитивною людиною, люблячим чоловіком та батьком. Захоплювався авіамоделізмом – чемпіон України з авіамоделювання.

Мобілізований влітку 2022 року, воював у лавах 4-ої окремої танкової бригади на посаді старшого офіцера батареї, капітан. Нагороджений відзнакою Міністра оборони України «20 років сумлінної служби», нагрудним знаком за виявлену мужність під час бойових дій за місто Лиман.

Загинув воїн під час виконання бойового завдання 31 травня 2024 року в селі Піщане Куп’янського району Харківської області.

Віктору Семонешку було 57 років…

У нього залишилися дружина та донька.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!