Новини

Проєкт «Вивчай Україну» розширює горизонти

В рамках проєкту «Вивчай Україну», який реалізується в Хмельницькій громаді, сьогодні в місті Нетішин було представлено документальну стрічку українського письменника, члена Національної Спілки письменників України, директора Хмельницького обласного літературного музею, режисера-постановника Василя Горбатюка «Провідник «Волох». Фільм присвячений бійцям за незалежність України, провідникам ОУН та УПА, які діяли на території Хмельницької області.

Формування нації переможців та борців через призму виховання молоді в дусі нового українства, плекання в їхніх душах національної гідності, поваги до мови та історії власної країни було і залишається на часі, тому усі національно та військово-патріотичні заходи, подібні до сьогоднішнього, ініціативи завжди вітаються і підтримуються у нашій громаді.

«Сьогодні Україна, відстоює свою незалежність у війні із російським агресором і продовжує криваву боротьбу, розпочату ще чотири століття тому. Багато героїчних сторінок вписані в українську історію. Одну з таких сторінок написали Герої ХХ століття: бійці УПА», - зазначила керуюча справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.

Як виборювали свободу і незалежність для українського народу воїни ОУН-УПА розповів український поет, письменник, дослідник УПА, Член Національної спілки письменників України Микола Руцький.

Тисячі наших воїнів і мирних мешканців принесли і сьогодні приносять велику жертву, виборюючи незалежність і цілісність України, спочатку у більшовицьких, а тепер московитських нелюдів, тому стрічка «Провідник «Волох», про боротьбу українських патріотів з совєтським окупаційним режимом, сьогодні, як ніколи, актуальна і сучасна.

За інформацією архівного відділу

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!