Овчинніков Володимир Геннадійович

Овчинніков Володимир Геннадійович

Володимир Овчинніков народився 26 лютого 2001 року в селі Круглоозерка Голопристанського району Херсонської області.

З 2007 по 2018 рік навчався в Круглоозерській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

З 2018 по 2019 рік навчався в екіпажі Херсонської державної морської академії.

В 2019 році проходив військову службу в місті Миколаїв. Після присяги підписав контракт на військову службу, яку продовжив у місті Скадовськ Херсонської області.

У 2020 році в березні підписав контракт на три роки.

З 2021 року почав боронити країну від ненаситного ворога у важких боях на Донеччині. Його контракт закінчувався у березні 2022 року, та вже йшла повномасштабна війна.

Володимир Овчинніков був військовослужбовцем 140-го окремого розвідувального батальйону — підрозділу військової розвідки Збройних Сил України. Мав звання «старший матрос».

Молодий, але серйозний він викликав довіру у своїх побратимів і після того, як його командир був направлений на навчання до США, його призначили командиром розвідвзводу. З групою із восьми чоловік вони ходили у розвідку, вистежували позиції ворога, FPV-дроном виявляли кількісний склад ворога, ворожої техніки, передавали саперам координати мінних загороджень, бо завше йшли першими.

У травні 22-го у бою в селі Попасна був важко поранений, лікувався у Дніпрі, Вінниці, а потім у Хмельницькому та не долікувавшись поїхав на фронт.

Загинув 17 листопада 2022 року в селі Діброва Луганської області.

Володимиру Овчиннікову був лише 21 рік.

В захисника залишилися мати, дружина, син та донька.

Поховали воїна на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

Указом Президента України від 3 листопада №731/2023 нагороджений орденом «За мужність» III ступеня за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!