Сорвілов Олексій Олександрович

Сорвілов Олексій Олександрович

  Олексій Сорвілов народився 19 жовтня 1987 року в місті Хмельницький.

Навчався у ЗОШ № 18, після закінчення школи вступив у ВПУ № 11 на слюсаря з ремонту автомобілів.

З 2010 року працював водієм у Хмельницькому тубдиспансері.

Олексій був щирою і комунікабельною людиною, займався колекціонуванням та реконструкцією автомобілів, мав безліч друзів та знайомих, завжди займав активну громадянську позицію, був активним учасником Революції Гідності. Саме це змусило його стати на захист України у 2014-2015 роках, коли він добровільно вступив на військову службу та поїхав воювати з ворогами в зону АТО. Потім повернувся до цивільного життя, працював на комунальному підприємстві «Хмельницька міська ритуальна служба».

З початком широкомасштабного вторгнення знову добровольцем поповнив ряди військовослужбовців.

Воював у складі 106-ої окремої бригади територіальної оборони, солдат.

Загинув воїн у бою з окупантами 25 жовтня 2022 року в селі Давидів Брід Бериславського району Херсонської області.

Олексію було лише 35 років…

У нього залишились дружина та два сини.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!