Севрук Сергій Вікторович

Севрук Сергій Вікторович

07.04.1991 (м. Деражня Хмельницької обл.) – 27.02.2023 (м. Хмельницький)

Пожежником Сергій Севрук мріяв стати з дитинства, а от вступив до лав ДСНС лише у 30-ть. Шкільну освіту майбутній рятувальник здобув у Деражнянській ЗОШ №2. Затим було навчання у місцевому аграрному ліцеї, який успішно закінчив, отримавши диплом тракториста та слюсаря-ремонтника.

Сергій Севрук постійно був у русі та в роботі. При цьому встигав ще й усім допомагати. Деякий час він працював у Хмельницькому міжрайонному управлінні водного господарства. Загалом чоловік не цурався жодної роботи – ачи продавця, ачи лісоруба. Допоки у 2020-у році пройшов навчання та став рятувальником.

На цю посаду Сергія Севрука призначили у липні 2021 року. Саме тоді став рятувальником караулу 1 Державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Йому присвоїли звання молодшого сержанта служби цивільного захисту.

27 лютого 2023 року вночі російські окупанти здійснили чергову масовану атаку по Хмельницькому. Унаслідок «прильоту» дрона-камікадзе «Shahed-136» на території 8-го окремого полку спецпризначення виникла пожежа. Разом зі своїми колегами Сергій Севрук якраз гасив вогонь, як ворог завдав повторного обстрілу. Під час другого «прильоту» рятувальник був серйозно поранений у ноги та плече. Його відправили в травматологічне відділення Хмельницького військового шпиталю. Лікарі до останнього боролися за життя пораненого, але травми були занадто важкими. Сергію Севруку назавжди – 31. 

Поховали Героя-рятувальника у його рідному місті – в Деражні.  Без батька залишилися дві маленьких донечки.

Нагороди, відзнаки, вшанування пам’яті:

орден «За мужність» III ступеня (30.04.2023, посмертно);

рішенням Хмельницької міської ради від 15.09.2023 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади», посмертно;

встановлено меморіал пам’яті на фасаді частини, в якій проходив службу в ДСНС (27.02.2024, посмертно).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!