Бойко Микола Юрійович

Бойко Микола Юрійович

10.04.1989 (с. Волиця Хмельницької обл.) – 09.06.2022  (с. Новоселівка Донецької обл.)

Микола Бойко народився на Хмельниччині у сім’ї робітника. Навчався у Хмельницькому політехнічному коледжі. Строкову службу проходив у 2008 році у 8-му окремому полку спеціального призначення. У цю ж частину його мобілізували, коли 2014-го року розпочалася російсько-українська війна. Спецпризначенець брав участь у важких боях за Луганський аеропорт.

Уже під час повномасштабного вторгнення російського агресора на територію нашої держави Микола Бойко без вагань став до строю зі своїми побратимами. Його призначили на посаду старшого оператора групи спеціального призначення. В 2022 року брав участь в бойових діях на Київщині. Боронив країну поблизу Сєвєродонецька на Донеччині. 

Загинув Герой 9 червня 2022 року у боях поблизу села Новоселівка на Донеччині. Життя за Україну віддав у 33 роки.

В захисника залишилися батьки, дружина, дві доньки.

Поховали Миколу Бойка на кладовищі села Волиця Красилівської громади, звідки він родом.

Нагороди, відзнаки, вшанування пам’яті:

Микола Бойко є повним кавалером ордену «За мужність». Нагороду І та ІІ ступенів Герой отримав уже посмертно (21.07.2022).

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!