Новини

Хмельницький - учасник проекту Дрезденського технічного університету

«23-24 травня 2024 року в Дрездені відбулась стартова зустріч в рамках проекту Дрезденського технічного університету «U_CAN: Україна на шляху до вуглецевої нейтральності та сталого розвитку». Протягом двох днів представники Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова та Хмельницького національного університету представили свої пілотні проекти. Наші науковці взяли участь у майстер-класах, які були спрямовані на реалізацію гранту, зокрема, щодо проведення наукових заходів, залучення стейкхолдерів, розвитку «зелених навичок», розробки проектної платформи, налагодження комунікації між учасниками консорціуму.

Таким чином, Хмельницький стане одним із шести пілотних міст, яке в майбутньому, поширюючи свій досвід, стане прикладом для всієї України.

Фінансований програмою Horizon Europe, цей проєкт залучив 5 мільйонів євро та об'єднав міжнародних партнерів з Польщі, Словаччини, Данії, Італії, Греції, Австрії та України.

Проект охоплює вісім українських міст: Хмельницький, Львів, Київ, Житомир, Івано-Франківськ, Вінницю, Харків та Херсон. Ці міста взяли на себе зобов'язання працювати над досягненням цілей Європейського зеленого курсу, спрямованих на досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року. Проєкт триватиме до 2028 року, забезпечуючи постійну підтримку та розвиток.

Дрезден та Хмельницький вже давно співпрацюють у різних проектах, і тепер разом ми працюємо над кліматичною нейтральністю», - розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!