Новини

Інформація про хід реалізації спільного проєкту UNDP в Україні, GIZ та Хмельницької міської ради

Прямуємо до фінішу. Ремонт торговельного центру «Дитячий світ» ще на два тижні ближче до завершення. За останні пів місяця будівельники встигли чимало. Будівельне риштовання вже зняли з правого крила будівлі — утеплення й облицювання цієї частини закінчили. Почали фактично останні фасадні роботи — облаштування портика із колонами. Тривалість виконання — майже місяць, бо вхідна конструкція має чимало дрібних деталей. Станом на зараз вивели проводку для підсвічування вуличних вивісок.

Тривають ремонтні роботи на даху. Облаштування самого покриття вже на фініші: майстри заливають стяжкою останні ділянки, ховають шви та встелюють гідроізоляційну мембрану. Також змурували парапети по всьому периметру. На них пізніше кріпитимуть армований бетонний пояс для встановлення захисної огорожі. А поки що облаштовують плавні переходи на стиках між покриттям та парапетом. Це дуже делікатна робота, адже від якості її виконання залежить рівень захисту від дощів та снігу внутрішніх приміщень. Тож повністю вийти із даху будівельники зможуть не раніше за кінець червня.

Усередині ж почали ремонт сходової клітини. Рухатимуться згори донизу. На стелі вже змонтували проводку для світильників. До цієї частини будівлі — особливий підхід. Фактично збережуть автентичний вигляд: черепашник, яким обкладені стіни, — відчистять, ліпнину — пофарбують, дерев’яні панелі — вкриють лаком, поруччя — відреставрують, а самі сходи облицюють натуральним каменем — піщаником.

Паралельно на другому поверсі тривають роботи з облаштування торговельного залу та бізнес-хабу. Спеціальне приміщення частково відгородили гіпсокартоновими стінами та металевими фермами, на які кріплять скляні перегородки. Змонтували приховану шафу вузла управління опаленням.

Роботи виконуються у межах проєкту «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів» за фінансування уряду Німеччини. Проєкт імплементується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH спільно з Програмою розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!