Звіт про базове відстеження результативності регуляторного акта – рішення позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 15.09.2023  № 31 «Про затвердження Порядку надання орендарю згоди на здійснення ремонту та невід’ємних поліпшень

 

Звіт

про базове відстеження результативності регуляторного акта –

рішення позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради

від 15.09.2023  № 31

«Про затвердження Порядку надання орендарю згоди на здійснення ремонту та невід’ємних поліпшень комунального майна»

 

Вид та назва регуляторного акта, номер та дата його прийняття: рішення позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 15.09.2023  № 31 «Про затвердження Порядку надання орендарю згоди на здійснення ремонту та невід’ємних поліпшень комунального майна».

 

Виконавець заходів з відстеження: управління житлової політики і майна Хмельницької міської ради.

 

Цілі прийняття акта: реалізація норм Закону України «Про оренду державного та комунального майна» та унормування процедури надання орендарю комунального майна згоди орендодавця на здійснення невід’ємних поліпшень з чітким визначенням переліку документів, необхідних для отримання згоди, повноважень сторін при опрацюванні документів, підстав для відмови у наданні згоди, дії сторін після здійснення невід’ємних поліпшень.

 

Строк виконання заходів з відстеження: з 09.05.2024 року по 10.05.2024 року.

 

Тип відстеження: базове.

 

Метод одержання результатів відстеження: статистичний.

 

Дані та припущення, на основі яких відстежувалась результативність, а також способи одержання даних: для відстеження результативності регуляторного акта  управлінням житлової політики і майна використовувались дані з рішень виконавчого комітету міської ради та наявних в управлінні матеріалів.

 

Кількісні та якісні значення показників результативності регуляторного акта:

 

Якісні показники:

 

- можливість реалізувати норми Закону України «Про оренду державного та комунального майна» в частині визначення представницьким органом місцевого самоврядування порядку надання згоди на невід’ємні поліпшення комунального майна;

- унормування процедури надання орендарю комунального майна згоди на здійснення поліпшень;

 - забезпечення збереження та оновлення орендованого майна, підвищення якості його ремонту.

 

Кількісні показники:

 

Показник

Од.

виміру

15.09.2023 – 15.03.2024

1.

Кількість наданих орендодавцями комунального майна згод на здійснення невід’ємних поліпшень

од.

1

2.

Площа об’єктів, по яким надана згода на проведення невід’ємних поліпшень

кв. м

43,2

3.

Сума витрат на проведення невід’ємних поліпшень згідно з проєктно-кошторисною документацією

грн.

181165

 

 

Оцінка результатів реалізації регуляторного акта та ступеня досягнення визначених цілей: Рішення позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 15.09.2023 року № 31 «Про затвердження Порядку надання орендарю згоди на здійснення ремонту та невід’ємних поліпшень комунального майна» дає змогу реалізувати норми Закону України «Про оренду державного та комунального майна» в частині визначення представницьким органом місцевого самоврядування порядку надання згоди на невід’ємні поліпшення комунального майна. Затверджений рішенням Порядок унормовує процедури надання орендарю комунального майна згоди на здійснення поліпшень, з чітким визначенням переліку документів, необхідних для отримання згоди, повноважень сторін при опрацюванні документів, підстав для відмови у наданні згоди, дії сторін після здійснення невід’ємних поліпшень.

 

           

 

 

Заступник директора департаменту

інфраструктури міста – начальник

управління житлової політики і майна                                                  Наталія ВІТКОВСЬКА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Посадові особи виконавчого комітету Хмельницької міської ради, відповідальні за здійснення державної регуляторної політики

ПІБ Адреса
Сахарова Наталія Євгенівна
начальник відділу розвитку промисловості та підприємництва управління економіки
м. Хмельницький, вул. Героїв Маріуполя, 3 (0382) 76-21-12 [email protected]

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!